{{ message.message }}
{{ button.text }}

De 14 maanden prikken!

Nooit heeft een van mijn kindjes veel last gehad van de prikjes, dus waarom zou ik nu weer schrik hebben...

Afbeelding blog 'De 14 maanden prikken!' Achtergrond blur afbeelding

Maar helaas is het dit keer minder waar. Nele heeft afgelopen dinsdag haar 14 maanden prikjes gehad (deze zijn voor BMR & MenC). Fijn dat deze dingen bestaan, en hopelijk doen ze ook hun werk, maar mijn dag liep vandaag anders dan gepland.

Mijn neefje zit momenteel met krentenbaard thuis, en mijn meisjes zijn begin deze week met hem in contact gekomen. Hiervan heb ik nog niks bij ze gemerkt, dus hopelijk waait dit over. Mijn angst was toen ook even dat ik de prikjes niet mocht laten zetten, daarvoor had ik van te voren toch maar even gebeld. Het was geen probleem en dinsdag wandelde ik met mijn 2 meiden het consultatiebureau binnen. Alles ging goed, ze waren tevreden met de ontwikkelingen en toen was het tijd voor de prikjes. Aangezien ik daar nooit wat van merkte, behalve het paar minuten krijsen na de prik te geven.

Ze kwam bij mij op schoot zitten en samen met Jana zongen we haar lievelingsliedje; In de maneschijn. De eerste prik in haar bovenbeen was eigenlijk niet eens heftig, ze huilde er amper om. Toen haar arm aan de beurt was, dacht ik dat mijn liedje ook wel weer zou helpen. Maar niets bleek minder waar, mijn kleine meid schreeuwde het even goed uit. Maar ja, logisch ook. Het meisje snapt natuurlijk ook niet zomaar wat er aan de hand is.

Vanmorgen was ze nog mijn vrolijke meisje, dus ik maakte me ook geen zorgen. Ik ging heerlijk aan het werk, tot om 11.30uur mijn telefoon ging. Ik pakte mijn telefoon en zag gelijk het nummer van de kinderopvang, dus dan breekt het zweet me altijd wel uit. Nele was uit bed gehaald en had 39,6 graden koorts. Ik mocht haar daar laten, maar ze wilde graag dat ik toch wel op de hoogte was. Zelf besloot ik toch maar om mijn meisje te gaan halen, en wat was ik blij dat ik dit gedaan had. Ik kwam thuis en ze wist met haar eigen geen blijf, ze was mijn meisje gewoon niet. Op bedje leggen durfde ik niet, omdat ze niet erg alert was. Een uur na de paracetamol begon deze ook zijn werk te doen en ging het ietsjes beter, maar ze is nog steeds niet de Nele die we kennen. Ze ligt nu net eventjes lekker op bed, omdat ze super moe was. Hopelijk haal ik straks al een iets vrolijker schatje uit bed. 

Op het consultatiebureau gaven ze aan dat het een nieuwe leverancier of nieuw 'merk' van prikken was, en vroegen ze of ik mijn ervaringen wilde delen via een site. Hier heb ik me meteen even voor aangemeld! ;)

Jullie ervaringen met deze prik? Hoe heeft jullie kleintje hier op gereageerd?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je