Snap
  • Baby
  • Gezond

De 14 maanden prikken!

Nooit heeft een van mijn kindjes veel last gehad van de prikjes, dus waarom zou ik nu weer schrik hebben...

Maar helaas is het dit keer minder waar. Nele heeft afgelopen dinsdag haar 14 maanden prikjes gehad (deze zijn voor BMR & MenC). Fijn dat deze dingen bestaan, en hopelijk doen ze ook hun werk, maar mijn dag liep vandaag anders dan gepland.

Mijn neefje zit momenteel met krentenbaard thuis, en mijn meisjes zijn begin deze week met hem in contact gekomen. Hiervan heb ik nog niks bij ze gemerkt, dus hopelijk waait dit over. Mijn angst was toen ook even dat ik de prikjes niet mocht laten zetten, daarvoor had ik van te voren toch maar even gebeld. Het was geen probleem en dinsdag wandelde ik met mijn 2 meiden het consultatiebureau binnen. Alles ging goed, ze waren tevreden met de ontwikkelingen en toen was het tijd voor de prikjes. Aangezien ik daar nooit wat van merkte, behalve het paar minuten krijsen na de prik te geven.

Ze kwam bij mij op schoot zitten en samen met Jana zongen we haar lievelingsliedje; In de maneschijn. De eerste prik in haar bovenbeen was eigenlijk niet eens heftig, ze huilde er amper om. Toen haar arm aan de beurt was, dacht ik dat mijn liedje ook wel weer zou helpen. Maar niets bleek minder waar, mijn kleine meid schreeuwde het even goed uit. Maar ja, logisch ook. Het meisje snapt natuurlijk ook niet zomaar wat er aan de hand is.

Vanmorgen was ze nog mijn vrolijke meisje, dus ik maakte me ook geen zorgen. Ik ging heerlijk aan het werk, tot om 11.30uur mijn telefoon ging. Ik pakte mijn telefoon en zag gelijk het nummer van de kinderopvang, dus dan breekt het zweet me altijd wel uit. Nele was uit bed gehaald en had 39,6 graden koorts. Ik mocht haar daar laten, maar ze wilde graag dat ik toch wel op de hoogte was. Zelf besloot ik toch maar om mijn meisje te gaan halen, en wat was ik blij dat ik dit gedaan had. Ik kwam thuis en ze wist met haar eigen geen blijf, ze was mijn meisje gewoon niet. Op bedje leggen durfde ik niet, omdat ze niet erg alert was. Een uur na de paracetamol begon deze ook zijn werk te doen en ging het ietsjes beter, maar ze is nog steeds niet de Nele die we kennen. Ze ligt nu net eventjes lekker op bed, omdat ze super moe was. Hopelijk haal ik straks al een iets vrolijker schatje uit bed. 

Op het consultatiebureau gaven ze aan dat het een nieuwe leverancier of nieuw 'merk' van prikken was, en vroegen ze of ik mijn ervaringen wilde delen via een site. Hier heb ik me meteen even voor aangemeld! ;)

Jullie ervaringen met deze prik? Hoe heeft jullie kleintje hier op gereageerd?

8 jaar geleden

Mijn zoontje heeft ze ook gehad 2 maanden geleden en was ook diezelfde dag enorm ziek. Hij was wel iets aan het kuchen, maar in overleg met het cb toch de prikken gedaan. Heb zeker 3 dagen met hoge koorts opgezeten met hem en hij was ook totaal zichzelf niet meer. Eerder hebben we nooit problemen gehad met de prikken.

8 jaar geleden

Heerlijk als ze op die manier reageren! Altijd weer spannend die prikken, ben altijd blij als die tijd met vele prikken weer voorbij is! ;)

8 jaar geleden

We zijn een aantal dagen verder, en ze waren best wel heavy. Ze heeft boven de 40 graden koorts gehad en heeft donderdagnacht tot gisteravond misschien 1 uur geslapen. Het was vreselijk om te zien en ik was blij dat mijn eigen moeder even over wilde nemen. Ze huilde continu. Vandaag iets beter, maar ik denk dat ze nog iets anders onder de leden heeft. Haar neefje heeft krentenbaard en ik vrees een beetje dat zij het ook heeft. Al zei de dokter van niet, het ziet er precies hetzelfde uit. Maar de koorts is zo ie zo van die prikken, en daar heeft ze mee afgezien. Zelf zetpillen werkte niet. Ik heb wel een moment spijt gehad van die prikken de afgelopen dagen!

8 jaar geleden

Ze zeiden dat het niet anders zou zijn dan andere prikken. Maar normaal heeft ze een beetje verhoging (38 graden) en donderdagavond gaf de thermometer 40,4 aan! Maar ik denk dat ze nog iets opgelopen heeft, ze staat onder de uitslag.