Snap
  • Baby

Datenight. The day after

Gisteravond, oppas voor de kids. Opgedoft, een avondje uit. Genieten! Tot vanmorgen de realiteit wakker werd…

Een keer in de zoveel –soms lange, soms korte- tijd, gaan manlief en ik er samen op uit. Een etentje, een nachtje weg, een concert. In elk geval iets zonder kids. Een moment voor ons. Zodat we elkaar blijven zien, en niet alleen papa en mama. Zodat we elkaar kunnen knuffelen zonder dat een peuter zich ertussen wurmt die zegt ‘ik ook, ik ook’. Hoe grappig dat ook is, soms wil je gewoon even reconnecten.

Gisteravond was het weer zover. We gingen naar een concert. Niet echt een plek om veel te praten en elkaar diep in de ogen te kijken, maar wel heerlijk genoten van de aandacht allebei op één ding te hebben. Van het samenzijn. Van een midnight snack bij McDonalds, omdat het kon. Met als bijkomend voordeel een flashback naar één van onze eerste dates –ja ik weet t, heel banaal-.

Toen we thuiskwamen nog even een wijntje en een serietje. We zeiden al dat t waarschijnlijk niet verstandig zou zijn, maar het euforische gevoel van ‘jij en ik, het middelpunt van ons bestaan’ overwon.

En onverstandig was het. Rond een uur of drie ging onze eerste alarmbel. Een peuter die luid huilend wakker werd. Waarschijnlijk gedroomd. Na drie keer troosten viel ze weer in slaap. Dat was het moment dat een baby zijn speen kwijtraakte en luid en duidelijk dit aan ons moest laten weten.

De ochtend kwam zo tegen zessen. Een klein jongetje dat wel wat te drinken lustte. Gelukkig liet hij zich nog even in bed leggen, maar om half 8 was het toch echt gedaan met de rust. De realiteit kickte in, kneiterhard, als een kater.

Een paar koffietjes verder vraag ik me af wat dat ooit zo heerlijke ‘extra uurtje slaap’ vannacht gaat doen als morgenochtend om 5 uur een baby voor zijn eerste slokje komt… 

8 jaar geleden

zondag was een goede dag. Maandag daarentegen...

8 jaar geleden

Wel heerlijk zo'n avondje samen weg, maar daarna word je weer keihard teruggetrokken naar de realiteit. Hoe vroeg was het vanmorgen?