{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dat was even schrikken!

Hoge koorts en een nachtje ziekenhuis in Turkije

Afbeelding blog 'Dat was even schrikken!' Achtergrond blur afbeelding

Vorige week dinsdag begon het, de koorts. Ons kleine mannetje rook al een paar daagjes wat uit z'n mondje en nu had hij ook nog koorts. Met een paracetamolletje probeerde ik de koorts wat in de hand te houden maar het wou niet echt lukken. Ons manneke wou 's nachts ook alleen maar in mijn armen slapen.

Woensdagnacht had hij 40 graden koorts, we schrokken ons rot. Eerste keer dat we zoiets meemaakten. Zijn maar voor de zekerheid even naar de dokter gegaan, die ons ook een zetpilletje gaf. Tsja, dat hadden we natuurlijk ook zelf kunnen doen.

Donderdag toch maar even naar de kinderarts (vervangende) om te controleren of er niet iets anders aan de hand was, want de koorts bleef hoog en ging wat omlaag na een zetpilletje, maar steeg daarna weer vrij snel. Daar werd gelijk in de oortjes en in de mond gekeken. Ja, een beetje rood was z'n keeltje. Er werd bloed afgenomen om te controleren, maar er was niks aan de hand. Gewoon de koorts blijven onderdrukken met zetpilletjes en/of koortsverlagende siropen.

Na nog een koortsige nacht zijn we weer langs de kinderarts geweest, nu wel onze eigen. Deze gaf aan dat ze bij baby'tjes geen risico nemen met een aantal dagen hoge koorts en onze kleine man zou een nachtje in het ziekenhuis blijven. We werden gelijk naar onze kamer gebracht, ik haalde ondertussen een tas met de benodigde spullen en we gingen de nacht in. Onze kleine kreeg een infuus met suikeroplossing en weet ik veel wat nog meer. Waren 3 of 4 zakken die vanaf die middag tot de volgende ochtend in het arme lijfje werden gedruppeld. Gelukkig heeft hij redelijk geslapen op mijn buik, ondanks dat elke keer een zuster midden in de nacht abrupt het grote licht aan deed om te controleren of een nieuw serum aan te leggen. Door al dat vocht, lekte meneertje ook nog eens helemaal door die nacht, en door het infuus kon zijn rompertje niet vervangen worden. En ook mama had geen schone kleertjes mee, oeps! Maar het belangrijkste was dat hij de hele nacht geen koorts heeft gehad. De volgende dag mochten we naar huis, hij had een keelinfectie gehad waar z'n lijfje nog niet hard genoeg tegen op kon vechten.

Nu is dit mijn ervaring in Turkije. Ik geloof dat ze in Nederland bij zoiets niet gelijk je kindje in het ziekenhuis opnemen, wel? Graag ook ervaringen van jullie kant, als die er zijn ;) Ben wel nieuwsgierig!

Met de kleine man gaat het trouwens goed. Nadat hij een week bij ons in bed heeft geslapen (bang?) slaapt hij sinds gisterennacht weer in z'n eigen bedje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je