{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dan toch eindelijk; de eerste hapjes!

Een kleine stap voor de mensheid, een grote stap voor mama; de eerste hapjes vaste voeding!

Afbeelding blog 'Dan toch eindelijk; de eerste hapjes!'

Jawel hoor, na veel getreuzel en uitstellen (van mijn kant uit..), zijn ze er dan toch nog van gekomen; de eerste hapjes! Ergens in december wilde ik daar eigenlijk al mee beginnen (zie dit blog).. maar na veel getwijfel het toch maar aangedaan als nieuwjaarsvoornemen, hoefde ik me er in december in ieder geval niet meer druk over te maken. 

Tijdens de nieuwjaarsbezoekjes viel me een nieuw kunstje op van dochterlief; heel hard op haar vuistje zuigen.. met daarbij een heel onsmakelijk smakkend geluid.. Zou dat een van "de tekenen" zijn? Maar goed, ze is ondertussen ook helemaal over op de flesvoeding (madame weigerde ineens de borst..tjah...) en zit nu op vijf voedingen per dag. Maar omdat ze soms maar vier flessen haalt en ik denk dat ze dan misschien wel eens voedingsstoffen te kort zou kunnen komen, leek mij dat een prima moment om te beginnen met vaste voeding.

Dus ik bloemkool in huis gehaald voor de kleine dame. Beetje gemeen, als ik zelf iets smerig vind, is het wel bloemkool, maar het leek me wel een mooie (zachte) groente om mee te beginnen. En natuurlijk, net op de dag dat ik bloemkool klaar wil gaan maken, bedenk ik me; "was het niet beter om met rijstebloem te beginnen?". Dat heb ik dan natuurlijk weer ergens gelezen, iets met dat de darmpjes dan kunnen wennen en dat de smaak niet veel verschilt met de normale voeding.. Tjah.. can't argue with that.. Het leek mij ook wel handig om eerst een beetje te wennen aan het eten met een lepeltje aan de hand van een niet zo vreemde smaak, dan om te beginnen met eten van een lepel én bloemkool.

Dús, bloemkoolplan bijgesteld en van een restje melk uit de fles een papje gemaakt, dochterlief in de wipstoel gezet, de camera in de aanslag gehouden (op advies) en begonnen met de eerste hapjes pap. Ik vond het weer eens reuze spannend, maar dochterlief is niet snel onder de indruk. Ze krijgt een lepeltje pap, sloebert er wat op, en dat was dat.. 

Na een paar dagen oefenen met pap op een lepeltje, vond ik dat we wel eens bloemkool konden gaan proberen. Dus bloemkool gekookt, en, sociaal dat wij zijn, zelf ook maar bloemkool gegeten. (Gatverdamme, wat is dat toch smerig..) Vervolgens voor dochterlief een stukje bloemkool geprakt en aangeboden. Wederom vol spanning, een lepeltje bloemkool gegeven. Ik kijk haar aan, zij kijkt mij aan.. en ik krijg een blik toegeworpen alsof ze wil zeggen "wat.is.dit.". Naast de blik van lichte walging, doet ze eigenlijk niks.. ze houdt de bloemkool in haar mond en slikt hem netjes door. Dat was gemakkelijk, dus hoppa, op naar de tweede hap! Dat was natuurlijk de goden verzoeken... toen bleven haar lippen dus stijf op elkaar... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je