Snap
  • Baby
  • Mama
  • Zwanger
  • #prematuur
  • #neonatologie
  • #vrouwkindcentrum
  • #isalaziekenhuis

Dag lieve Jip

Dag lieve Jip,

Je bent alweer vijf dagen oud. Ik heb drie dagen daarvan voor jou en je twee zussen mogen zorgen. Wat een prachtige kinderen zijn jullie en wat doen jullie het goed! Dit weekend hebben jullie grote stappen gemaakt. En dat terwijl jullie nog maar enkele dagen oud zijn.

Papa heeft je zaterdag lekker in bad gedaan. Dat was wel heel bijzonder. Samen in bad met je twee zussen. En je vond het heerlijk! Je lag lekker ontspannen rond te kijken. Maar uit bad en afdrogen vond je wat minder geslaagd. Gelukkig liet je je snel troosten.

Na het badderen mochten jullie alle drie voor het eerst in een wiegje slapen in plaats van een couveuse. Heerlijk met zachte kleertjes aan en geborgen onder een dekentje. Zo te zien vond jij dat wel heel fijn :-) In de couveuse draaide je nog weleens alle kanten op, maar in de wieg slaap je heel rustig. Bovendien lig je er warmpjes bij op een warmtematras. Daarmee blijf je mooi op temperatuur.

Zondag mocht ook de monitor gestopt worden. Wel zo prettig zonder al die plakkers en draadjes.

Vanmorgen is de hielprik bij je afgenomen. Van te voren kreeg je eerst een beetje suikerwater, waarna je fijn op je fopje zoog. Tijdens het prikje keek je rustig om je heen. Wat was je dapper Jip!

Inmiddels groei je ook goed. Je weegt nu 2.310 gram. En krijgt acht keer per dag 35ml moedermelk, aangevuld met nenatal voeding. Hiervan drink je ongeveer de helft zelf bij mama uit de borst of uit een flesje. Het lukt je soms ook al een hele voeding zelf te drinken. Knap hoor. Mama is druk voor jou en je zussen aan het kolven. Haar borstvoeding komt goed op gang. Dat betekent grotendeels melk van mama voor jullie.

Het was niet meer nodig dat je mama op de kraamafdeling lag. Daar is ze vanmorgen ontslagen. Maar gelukkig kon ze bij ons op de afdeling inroomen en mag ze de hele tijd bij jullie blijven. Nu liggen jij en je zussen samen met mama gezellig op één kamer.

Na alle mooie stappen die jullie al gemaakt hebben, moet je nu alleen nog goed leren drinken. Dan kan je daarna gauw naar huis.

Zet hem op stoere vent!

Liefs,

Marloes

kinderverpleegkundige Isala Vrouw-kindcentrum

6 jaar geleden

Bedankt voor je lieve reactie! Wat een spannende tijd hebben jullie gehad! Een achtbaan van emoties... En nu een vrolijke baby van 9maand! Wow! Veel geluk!

6 jaar geleden

Helemaal mee eens! Superknap!

6 jaar geleden

Ik lees je blog en het enige wat ik kan bedenken is wat een prachtig werk heb je! Mijn zusje is afgelopen juni bevallen van een prematuur en dismatiie meisje in Veldhoven. Na 27 weken besloot ze dat het welletjes was en werd met 570 gram geboren. De angst was groot. Voor ons als familie maar vooral voor mijn zusje en zwager. Na 3 maanden ziekenhuis mocht ze eindelijk naar huis en ze is nu een vrolijke baby van bijna 9 maanden. Ik ben alle verpleegsters zo dankbaar voor de steun en liefde die ze hebben gegeven. Jullie zijn allemaal superhelden!

6 jaar geleden

Mama kolft voor premature zoon én haar dochters? Wat een powermama!