{{ message.message }}
{{ button.text }}

DAG 1: BABY VAN 9 MAANDEN OP HET POTJE!#AREYOUKIDDINME?

lieve kleine baby daar gaan we dan; NU OP HET POTJE! ik beveel het je!!!

Afbeelding blog 'DAG 1: BABY VAN 9 MAANDEN OP HET POTJE!#AREYOUKIDDINME?'

Grapje natuurlijk! Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik allesbehalve een dictatorschap sfeer in mijn huis wil creëren. Ik en mijn vriend zijn vooral van het; laat mij je leren het zelf te doen, beetje antroposofisch maar we doen eigenlijk alles gewoon op ons gevoel. (Oke, ik research eerst alles zodat ik zeker weet,dat wat ik doe goed is, just to be safe; om alvorens te doen wat ik al van plan was, meestal).

Dus daar gaan we dan na alle reacties van o.a jullie mede-mama's op mamaplaats,mijn eigen moeder en wat enkele mensen uit mijn omgeving was ik wel zenuwachtig om te beginnen. Ik had vooral voor mezelf toch een bepaalde verwachting gecreëerd. 

Half slaperig rek ik me uit, voorzichtig want Le baby ligt naast me, of beter gezegd; Hij zit al! Kleine dondersteen van me slaapt sinds zijn tandjes zijn doorgekomen niet meer in zijn eigen bedje (Gotta "fix" that) en als ie dan wakker is gaat hij of aan mijn haren trekken zodat ik wakker word (hihi) of hij gaat zitten en maakt dan een heel triomfantelijk schattig geluidje zo van: IM BACK BABY! Laat de dag maar komen. Normaal gesproken nam ik hem altijd nog even bij me als dit bovenstaande zich afspeelde en ging ik nog even met hem knuffelen maar not today. I am a mommy on a mission! Dus ik sta half slaperig op, trek mijn badjas aan en trek de knoopjes van zijn (slaap)pakje open en vervolgens van zijn rompertje. Ik duw de stof omhoog en zet hem op het potje neer en zeg: KIJK SCHATJE; dit is jouw potje, weetje wel die je gisteren als trommel ging gebruiken? Het is de bedoeling dat je voortaan als je wilt(jaja;)) hier op gaat plassen en poepen net zoals mama op de wc doet, alleen jij doet het dan op dit potje, snap je? Baby lacht en zit al met zijn "trommel" te spelen. Hij vind het wel leuk zo te zien. Na een tijdje stopt hij met trommelen en begint aan de dressoir hendels te friemelen, die maken als je maar hard genoeg je best doet ook leuke geluidjes.

Ik was hem ondertussen dus heel de tijd aan het bestuderen, welke geluidjes maakt hij, welke bewegingen met zijn romp, welke tekenen duiden er nou op dat hij misschien moet plassen of poepen? Of dat hij al aan het plassen of poepen is? Ondertussen speel ik met hem en ben ik met hem aan het kletsen. Zittend op een kussen op de grond in mijn badjas.

Hmm best gezellig zo, maar zou hij ook nog iets gaan doen, behalve spelen? Om 8.02 zette ik hem op het potje met het idee; max 10 minuten! Om 8.04 kijk ik in het potje want ik rook opeens een vreemde geur en JA HOOR

EEN GROTE #2 en 1 druppeltje plas! 

WE ARE HAVING A PARTY! Ik ben helemaal ondersteboven want dit had ik echt niet verwacht! Is dit zo iets als beginnersgeluk? Ik til hem van het potje en veeg zn billetjes af ( HELEMAAL SCHOON, wat fijn is dit!) en trek hem een nieuwe luier aan. Ik laat hem in het potje kijken en vertel hem wat hij zojuist heeft gedaan en dat ik zo zo trots op hem ben! Hij kijkt vol verwondering en lacht! 

Zou dit de rest van de dag ook zo goed gaan? En hoe dan verder? Ook benieuwd? Ik ga heel mijn avontuur met jullie delen

to be continued!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je