{{ message.message }}
{{ button.text }}

Couveusenazorg

De thuiskomst na bijna 6 weken ziekenhuis met couveusenazorg

Afbeelding blog 'Couveusenazorg ' Achtergrond blur afbeelding

Na bijna 6 weken in het ziekenhuis is het dan zover, we mogen Mini mee naar huis nemen. Wat zijn we blij! Al is het stiekem ook best spannend om die inmiddels vertrouwde omgeving van het ziekenhuis te verlaten. 

We komen thuis in een mooi versierd en schoon huis, daar heeft onze familie voor gezorgd. Lief he? Verder is het nog wel erg rustig en stil in huis. Daar staan we dan met Mini. En nu? Het voelt raar, al die vrijheid. 

Al snel staat de kraamzorg op de stoep. Doordat ik tijdens mijn zwangerschap in december een goede aanvullende zorgverzekering heb afgesloten (tip!!) hebben we recht op couveusenazorg. In de basisverzekering is dit niet opgenomen, normaal gesproken vervalt het recht op kraamzorg doordat je die in het ziekenhuis al hebt gehad. Nu krijgen we nog 16 uur kraamzorg om ons even op gang te helpen. Zo fijn! 

De eerste dag blijft de kraamzorg een paar uurtjes. Ze luistert naar onze verhalen, en helpt ons op gang. We maken samen het bedje van Mini op, we maken samen haar eerste flesje klaar, en dat soort kleine dingen die we in het ziekenhuis niet zelf deden. 

De volgende dag komt ze terug om ons nog verder te helpen. Dankzij onze familie hoeft er in het huishouden echter niet veel te gebeuren. We doen wel samen Mini voor het eerst thuis in bad, waarbij ze bijvoorbeeld uitlegt hoe we kruiken kunnen gebruiken om warme doeken te maken. Dit soort tips zijn heel handig. 

Na een paar uur concluderen we samen met de kraamzorg dat we er klaar voor zijn om het helemaal zelf te doen. We gebruiken dan ook niet de volle 16 uur. Het was erg fijn om even thuis te kunnen wennen met kraamzorg, maar vanaf nu gaan we het helemaal zelf doen met z’n drieën. Heerlijk! 

Heb jij ook couveusenazorg gehad? Hoe vond je dat? Of hoe vond je dat je dat moest missen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je