Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Consultatiebureaustress!

Izzy volgt de -2 lijn qua gewicht. Is er wat aan de hand? Of moet ik toch mijn moederinstinct volgen?

Izzy is een kleine vrolijke meid van precies 4 maanden. Ze doet alles zoals het hoort en is super lief. Enige 'knik' in dit perfecte beeld is haar gewicht. 

Ze is geboren met een gewicht van 3550 gram en lengte van 50 cm. Vanaf dat ze ongeveer 2 maanden is, zit ze op de -2 lijn. Tot 10 weken heb ik volledig borstvoeding gegeven, tot aan de 3 maanden heb ik dit langzaamaan helemaal afgebouwd. Op het consultatiebureau krijg ik alleen maar te horen dat er echt wel iets aan de hand moet zijn. Extra weegmomenten en (huisarts)afspraken zijn hier voor ingelast en nu is het de bedoeling dat ik overga op Nutrilon Pepti. Ik zie het niet zo zitten. Er is helemaal niets aan haar te merken, is niet zeurderig, geen uitslag, geen krampjes.. alleen die 500 gram die ze misschien meer zou mogen wegen. De flesjes gaan er tegenwoordig ook goed in, daar zit het hem ook niet. Ik maak me dan ook niet echt zorgen en geloof niet zozeer in een koemelkallergie of wat dan ook. Of zou ik dat toch eens moeten gaan doen?

9 jaar geleden

Wat herkenbaar jouw verhaal!!! Sorry voor mij fijn om te lezen dat het niet alleen bij ons zo is. Mijn oudste is inmiddels zeven jaar en wij hebben ook vanaf een maand of zes/zeven "getobd" methet gewicht...door de zorgen van derden en invloeden van derden ging ik me steeds meer zorgen maken over haar gewicht. Onze dochter at wisselend qua hoeveelheden en als ik het bijhield wat ze at was het gewoon beetje raar dat ze niet aankwam. Maar ook onze oudste bleef vrolijk tierig gezellig en oogde afgezien van haar "zeer slanke:)" lichaamsbouw zeer gezond. Het is onze eerste dus vertrouwde wij eerst best wel op cb en kinderarts.... Tot we in het lumc kwamen ( juf op school had " geklaagd over het gewicht van onze dochter en de botjes die ze kon tellen verder wijk ik even maat niet uit, maar door de juf zijn wij in lumc terecht gekomen) waar onze dochter door de molen is gegaan, schildklier geteste darmen doorgelicht diëtiste enzovoort...onze dochter werd KERNGEZOND verklaard....verklaring??? Geen....ze is nu zeven en half jaar en nog geen 20 kilo op de weegschaal ze eet goed is vrolijk actief enzovoort. Achteraf had ik meer op mijn gevoel moeten vertrouwen...maar ja dat is achteraf....nu iets heel grappigs...we hebben nu een tweeling van 5.5 maand en .....volgens zh doen ze het te goed, of ze niet te veel eten krijgen ( ze krijgen minder dan ze mogen) ik volg nu mijn gevoel ook qua voeding ze hebben drie flessen per dag ( mogen er nog 4) eten fruit en groenten en zijn Hollands welvaren....dus .... Stiekum moet ik er nu om lachen dan denk ik echt van goh die maatstaven van nl zijn een fijne leidraad...mits je maar tussen de lijnen valt:) Kortom vertrouw je eigen gevoel, je instinct ....ipv dat je je gek laat maken. Dat iemand zijn of haar zorgen uit kan prima zijn maar jij weet wat je kindje binnen krijgt en hoe haar gestel is. Succes !!

9 jaar geleden

Volg je eigen instinct en als jij ziet dat je kindje het goed doet, dan doet ze het goed. Bij het cb zijn ze over het algemeen goed in bangmakerij. Mijn zoontje van 3,5 jaar heeft - zoals hun dat zeggen- ernstig ondergewicht. Mijn dochter van 2,4 jaar heeft na 3 maanden een normaal gewicht na ook ondergewicht te hebben gehad. Maar met beiden is er niks aan de hand en doen ze het heel goed, zijn erg actief en eten hartstikke goed. Volg je moederinstinct, die zit er vrijwel nooit naast.

9 jaar geleden

Momma knows best! Onze jongen zat mooi op het gemiddelde en cb besloot even dat hij te veel voeding kreeg. Snapte er niets van, maar ik vertrouwde mijn mama instinct niet, want ik dacht dat heb ik niet. Ondanks dat ik me bedenkingen had. Ook moesten we pauzes in lassen vanwege de gulzigheid, met de speen. De eerst volgende fles 100 ml met hongerige baby voeding en OMG!!! Hij had een driftbui, begon keihard te huilen en was in alle staten! Fijne kerstdagen. Toch weer overgegaan naar 120 ml (belde erheen en zonder discussie zegt ze: nee hoor is Prima, dag' Wat?! Dit was dus met kerst, sinds dien blijft zijn ontlasting weg, 4 tot 5 dagen. twee dagen voor de ontlasting, krijst hij van de pijn en de driftbuien zijn er nog. En die rot speen hé! Hij had al buikkrampjes vanaf de tweede week en nu is het gewoon dagen hel! Morgen naar de kinderarts. Dus bedankt cb! Nee, ik vertrouw mijn mama instinct. Succes

9 jaar geleden

Hahaha! ''Waarschijnlijk kunnen ze bij het cb geen andere oorzaak bedenken voor babykwaaltjes dan de voeding.'' Zó herkenbaar! :p