{{ message.message }}
{{ button.text }}

Consultatiebureau???? Waarom zou je!!!!!!

Hoe vaak hoor je wel niet dat er geklaagd wordt over het consultatiebureau? Nou, wij gaan gewoon niet!

Afbeelding blog 'Consultatiebureau???? Waarom zou je!!!!!!' Achtergrond blur afbeelding

Bij mijn oudste dochter, In, ben ik braaf naar het CB gegaan. Om hier vervolgens regelmatig commentaar te krijgen op wat ik deed en hoe ik het deed. In sliep bijvoorbeeld perfect in de wipstoel voor de tv...in bed overdag was een drama. Maar oh wat was ik een slechte moeder... Kom nou, wat is nu belangrijker? DAT ze slaapt of WAAR en HOE ze slaapt? 

En ook tijdens andere bezoekjes was er altijd wel iets niet goed (genoeg), wat maakte dat ik ook bij de ja en amen ouders ging horen. Ik gaf ze in alles gelijk, maar deed mijn eigen ding :)

Dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik bij mijn jongste, El, besloten heb om gewoon helemaal niet te gaan. Ik heb van tevoren opgezocht wat de regels hiervoor waren, want het voelde wel een klein beetje alsof ik iets ergs deed. Alsof ze jeugdzorg op je af gaan sturen als je niet gaat en nog erger... Maar wat bleek, het is helemaal niet verplicht! Het is wat de naam ook zegt, een consultatiebureau. \precies, je gaat erheen ter consultatie, ofwel advies. En dat was dus precies wat ik van hun niet nodig had. Als er iets zou zijn, dan had ik ten eerste mijn ervaringen en gezond verstand en ten tweede kon ik natuurlijk altijd advies vragen als ik het zelf nodig had. 

Na de geboorte van El vertelde de kraamhulp dat er een mevrouw van het CB zou komen voor een intake en de eerste afspraak in te plannen. Nou, ehm, dat is niet nodig, want dat gaan we niet doen. Gelukkig accepteerde zij onze beslissing. 

Vervolgens kreeg ik na anderhalve week toch een telefoontje van het CB om een afspraak te maken. Nu ook weer verteld dat het niet nodig was. Graag wilde ze toch op huisbezoek komen en mijn gegevens noteren, want dan stond ik in het systeem en als het dan toch een keer nodig was om langs te komen, dan hadden ze in ieder geval mijn en El haar gegevens. Nou aangezien ik de beroerdste niet ben, dit wel gedaan. Vervolgens alleen afspraak voor enting gemaakt (waar we intussen ook niet meer mee verder gaan, maar dat is voor een ander blog :)

Of ik dan op zijn minst wel langs wilde komen voor het wegen en meten. Hoezo??? Ik heb een eigen babyweegschaal aangeschaft en kan zelf prima in de gaten houden of ze wel aankomt en groeit. Kleding wordt weleens te klein, is een goed teken, wegen kan ik zelf. Waar heb ik hun dan voor nodig???

Als compromis mogen ze wegen en meten als ik kom voor de enting. Ondanks mijn wensen blijven ze toch telkens vragen of ik niet een afspraak wil plannen en wordt er nadrukkelijk tegen de verpleegkundige of de arts gezegd: mevrouw komt Alleen voor de enting!

Ik moet zeggen, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat ik deze beslissing gemaakt heb. Voor mij geen ja en amen meer en geen gezeur!!! Mijn kind, mijn opvoeding en dat gaat helemaal super! 

( voor alle ouders die er wel naar toe gaan, helemaal prima natuurlijk! Ik wil met mijn verhaal alleen aangeven dat het geen verplichting is en ook echt wel anders kan :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je