Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Consultatiebureau...

Ik baal van ons consultatiebureau. Bij m'n oudste zaten we bij een ander cb, ondertussen zijn we verhuist en gaan we naar het cb in onze huidige woonplaats! Maar wat een verschil zeg!! Ga hier echt niet met plezier heen!

Onze jongste telg, Mees is nu precies 2 maanden oud. En wat is het een heerlijk ventje! Hij groeit super goed, en daar komt het volgens het cb te goed... Hij woog bij de geboorte 2790 gram en nu 5590 gram en hij is nu 57,5 cm. Tsja mevrouw uw zoon is wat aan de zware kant, hoeveel voeding geeft u hem? Eh tsja hij krijgt 6x 150+5 hij komt overdag ongeveer om de 4 uur en 's nachts ook nog een keer. Hij heeft het kennelijk nodig en het lukt hem nog niet om een voeding te laten vallen! Tsja mevrouw dan moet u toch echt gaan rekken met een speentje en 's nachts ook niet zomaar toegeven aan de voeding. Ehh wat is dit nu weer voor advies?? Als mijn kind honger heeft krijgt ie toch echt gewoon te eten. Ik vroeg aan de verpleegkundige van het cb hoe het had gezeten als ik nog borstvoeding had gegeven. Dan was het dus allemaal geen probleem geweest!! Okee dan is het nu dus ook geen probleem mevrouw en krijgt hij gewoon waar hij behoefte aan heeft.

Vervolgens geef ik aan dat Mees een duidelijke voorkeurshouding naar rechts heeft en dat ik me hier zorgen om maak. Ja zegt ze, dat valt mij ook op inderdaad. Als het bij het volgende bezoek nog zo is zullen we kijken of we er iets aan moeten doen! Toen was ik er wel klaar mee, meneer heeft z'n prikjes gekregen en ik ben naar huis gegaan! Thuis gelijk contact gezocht met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in kinderfysio en kinderen met een voorkeurshouding. Maandag komt ze langs om Mees te bekijken, ben benieuwd wat er uit komt!

En wat het cb betreft... Daar gaan we nog heen voor de prikjes, het meten en wegen en verder vind ik het wel prima! Ik weet geloof ik zelf toch echt wel wat goed is voor m'n kids! Maar vind het toch ook wel jammer dat ons vorige cb net te ver weg is om daar te blijven gaan, want daar was ik super tevreden over!

10 jaar geleden

Tja...heb laatst ook over het CB een blog geschreven er zitten soms dames daar...ahum

10 jaar geleden

heb je geen andere cb´s in de buurt? ik had het CB in me eigen woonplaats, maar vond het ook 3x niks, de arts was niet nederlands, en sprak dit ook heel gebrekkig, dus alles waar ik over wilde praten of vragen kwam daarop als antwoord oke mama, en meer kon ze eigenlijk niet zeggen, ik ben nu overgestapt naar een CB ongeveer 8 minuutjes rijden van ons, in een ander dorp ipv stad..

10 jaar geleden

Wat een verschil, ik zweer hier bij het cb.

10 jaar geleden

Ik weet dat het niet verplicht is, vind het meten en wegen wel fijn. En verder heb ik me nu dus ook voorgenomen me er maar niets van aan te trekken!