Snap
  • Baby

Citaat: "een speen is zo 2012"

Ja en daar ga je dan....

Wij hadden het idee dat het speen afleren bij Suzannah wel eens een heel opgave zou kunnen worden. Ze was nergens zonder haar speen en op zich vonden we het nu nog niet zo'n probleem maar ik vind het zo'n rot gezicht als je een kindje van 4jr ziet lopen in de meest schattige kleertjes en dan zo'n dop erin. Maar goed je hebt het soms ook niet voor het zeggen en we gingen er vanuit dat het bij Suzannah wel een paar nachten brullen zou worden en dus hadden we besloten nog maar niet te beginnen met het speen stoppen.

Nou dat was anders helemaal niet de bedoeling van Suzannah! Die huilde al een paar nachten een paar keer per nacht en als we dan haar speen pakte dan wilde ze die niet hebben. Ja en dan kan je als ouder heel weinig doen dus dan maar de muziekdoos aan en dan ging ze wel weer slapen. Dus het vermoeden was er wel dat ze wilde stoppen met de speen.

Gister avond bij het slapen gaan weigerde ze de speen en ze heeft de hele nacht geslapen zonder haar speen! Zo goed. En wij natuurlijk helemaal blij dat ze het zelf gedaan heeft en we haar niet hebben moeten dwingen.

Bij Megan ging het ongeveer het zelfde maar die heeft nog tot ruim 2jr geslapen met een speenfles, maar speen flessen heeft Suzannah al niet meer sinds ze 6mnd is geweest.

Conclusie: Ze is overal wat langzamer mee als bij Megan maar met eten en drinken is ze super snel! en maakt ze ons mega trots :D

Mijn vraag aan jullie, mede mama's, hoe ging dit bij jullie kleintjes?

11 jaar geleden

Hierbij de link naar de website waar het gratis te downloaden is: http://www.difrax.nl/nl/adviescentrum/gratis-boeken Succes ;-)

11 jaar geleden

Op de website van Difrax staat een boekje wat je kunt downloaden over het afleren van spenen in fases: het stoppen met foppen boek. Misschien dat jullie dat kan helpen?

11 jaar geleden

Bij mijn oudste ging het eigenlijk ook als vanzelf. Ze beet hem kapot en toen heb ik meteen gezegd mama koopt geen nieuwe en dat accepteerde ze eigenlijk meteen. Ze had als vervanging een knuffel waarvan ze de staart pakte. Die knuffel heeft ze nog steeds en ze is nu 7 jaar. Maar als ze hem een keer vergeet is het ook geen ramp. Mijn zoontje eigenlijk precies hetzelfde. Hij was hem kwijt geen nieuwe gehaald en ook geen probleem. Toen hij hem weer gevonden had heeft hij hem zelf in de prullebak gegooid. Mijn jongste nu 8mnd wil geen speen, geen duim, geen knuffel. Slapen gaat dan ook niet helemaal zonder problemen. Sinds een weekje slaapt ze nu wel 's nachts door.

11 jaar geleden

Ik had me online ingelezen hoe ik dit moest aanpakken met onze dochter van bijna 3 jaar toen... We hadden van anderen gehoord dat je nooit een reserve speen moet achter houden om dan bij te hard huilen toch die speen te kunen geven. Want dan gelooft je kind je echt niet meer. We hebben een aftelkalender met speentjes uitgeprint via een internetsite en 2 weken lang elke dag een speentje door gekrast. Of ze nu echt wist wat er ging gebeuren vroeg ik me toen echt af. Ik legde het wel uit dat het nog 2 weken was tot zij 3 zou worden en de speen in de prullenbak ging. Nou ze was 3 jaar, kwam uit bed, kraste de allerlaatste speen door en liep met speen naar de keuken en HOP daar lag ie in de vuilnisbak. Ineens bij haar grote twijfel, ze wilde m terug, maar ze had de speen (zelf) in een gebruikte koffiefilter gegooid. De speen was niet meer lekker, ook volgens haar. De eerste nacht keihard huilen met tekst van: IK WIL NU MIJN SPEEEEEEN! Doodmoe is ze in slaap gevallen na 1,5 uur boos te zijn. De volgende dag zei ze 's avonds: mama ik ga nu niet meer huilen. De speen is in de kliko, helemaal weg. (na haar verjaardag samen de vuilniszak verwisseld en in de kliko gegooid). En ze heeft er nooit meer naar gekraaid. Ondanks dat haar broertje er nog mee rond loopt... Ik had mezelf veel drukker gemaakt, dan nodig was achteraf. Nu ooit haar broertje nog ;-)