{{ message.message }}
{{ button.text }}

Brand jij ook een kaarsje?

Afbeelding blog 'Brand jij ook een kaarsje? ' Achtergrond blur afbeelding

Dit is het moment
ik word wie ik ben
ontmoet in mezelf
wie ik nooit heb gekend
-Nick & Simon – Gek van geluk
 
Sinterklaas zit erop en we hebben het overleefd. De blije snoetjes van Christine en Elisabeth maken in ieder geval heel veel goed maar wat mis ik bij dit grote kinderfeest toch het lieve kleine snoetje van Juliëtte. Dit jaar zou ze echt zelf cadeautjes hebben kunnen uitpakken. En nu… nu heb ik het maar voor haar gedaan. Mijn ouders en zus betrokken Juliëtte bij dit kinderfeest… heel lief en fijn… want wat doet het toch ontzettend pijn dat ze er niet bij kan zijn. Ik realiseer mij wederom dat ik niet ieder jaar een cadeautje voor Juliëtte kan blijven kopen. Dit jaar heb ik een lampje gekocht met haar naam… maar het blijft doelloos voelen. We hebben als gezin zijnde iets nieuws bedacht. We gaan sparen op een rekening speciaal voor haar en als ze 18 zou zijn geworden gaan we als gezin zijnde een Juliëtte-reis maken… een reis naar een mooi land waar we haar kunnen herdenken en onze verhalen als gezin kunnen delen. Door de tijd heen merk ik dat er minder ruimte komt om mijn verhaal te vertellen. Er komt niets nieuws bij… terwijl ik wel ontzettend de behoefte blijf hebben om te vertellen over haar. Hoe mooi ze was, hoe ze rook en hoe lief ze keek. Ik begrijp dat dit voor andere mensen van weinig waarde is en dat voor veel mensen het leven is doorgegaan maar voor mij… voor mij is ze er iedere dag, ieder uur, iedere minuut. Ze is continue in mijn hoofd ondanks dat de andere kinderen ook veel van mijn aandacht vragen. Ik merk dat ik leer te genieten van Aurora… Ze lacht en je ziet dat ze tevreden en gelukkig is. Tevreden en gelukkig zijn is wat ik mijn kinderen wil meegeven. Ik hoop dat ze dat hun hele leven kunnen vasthouden. Op deze manier ploeteren we verder, onderweg naar de kerst. Gelukkig is er in december altijd een speciaal momentje om overleden kinderen te herdenken en dat is op 10 december om 19 uur. Op wereldlichtjesdag. (voor wie het niet kent: Op 10 december om 19 uur worden overal te wereld kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan de kinderen die onze wereld veel te vroeg moesten verlaten. We staan stil, herdenken, huilen en zoeken steun bij elkaar… het is een club waar je niet bij wil horen, maar gelukkig vinden we soms wel de warmte bij elkaar) Ik zou het heel fijn vinden als mensen een lichtje branden en even stil staan bij Juliëtte en hoe erg we haar missen. Ik ga zelf naar de bijeenkomst in Leidsche Rijn om daar een kaarsje aan te steken en niet alleen voor Juliëtte maar ook voor al haar sterrenvriendjes en vriendinnetjes…. Ik hoop zo dat ze veel vriendjes en vriendinnetjes heeft gemaakt. Op deze manier ploeteren we verder door naar de kerst. Weer een dag om met zijn allen bij elkaar te zijn. Aan de ene kant heel plezierig en fijn en aan de andere kant is het gemis weer zo aanwezig. Ik doe mijn best en dat gaat met vallen en opstaan. Soms zet ik mijn masker op, soms gaat het en soms val ik…. En dit jaar mag ik dat van mezelf. Het is onderdeel van mijn leven en in dat spoor ga ik verder op naar 2018.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je