{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding vs Flesvoeding

Ik kan nu met beide meepraten, bij mijn 4de kindje heb ik gekozen voor borstvoeding, hier mijn voor- en nadelen..

Afbeelding blog 'Borstvoeding vs Flesvoeding' Achtergrond blur afbeelding

Tegenwoordig kan ik over allebei mee praten. Ik, als fanatiek flesvoeding voorstander heb deze keer toch gekozen voor borstvoeding. Waarom? Ehm, waarschijnlijk wou ik mezelf nog even bewijzen dat ik dat kon. Of ik ben nu wel volwassen genoeg, ik heb werkelijk geen idee.

2015-12-07 10.36.57.png

Het is natuurlijk prachtig dat je als moeder je kindje kan voeden. Maar er zitten nog wel wat voor en nadelen aan.

Voordelen;                                                                     Nadelen;

*Je hebt het altijd bij je                                                  *Je hebt het altijd bij je                                                                           *De beste voeding voor je kindje                                 * Kolven                                                                                         *Prachtig natuurlijk dat je je kindje zelf kan voeden       *Niemand kan het voor je doen                                                *Goedkoper dan kunstvoeding                                     *Overal met de borsten bloot                                                             *Oeh! Mooi decolleté                                                   *Rekening houden met kleding                                                          *Mooi moment met je kindje samen                              *Het koe gevoel                                                                                  *Geen gevecht met de Chinezen                                  *De gebroken nachten zijn voor jou alleen

Dat je de voeding altijd bij je hebt is een voor- en nadeel vind ik persoonlijk. Echt ideaal dat het direct op temperatuur is en dat je niet drie keer hoeft te checken of je wel genoeg voeding bij je hebt. Maar aan de andere kant, je moet altijd je kindje meenemen. Dus die cocktails dates moeten toch nog iets langer uitgesteld worden. Natuurlijk kun je gaan kolven, maar ik heb me nog nooit meer één gevoeld met een koe toen ik twee van die dingen aan mijn tepels had hangen te pompen. Echt vreselijk. Alleen de zwart witte vlekken misten nog. Dat is niet aan mij besteed. Size nijlpaard staat me nog iets te vers in het geheugen om me nu te gedragen als een koe.

Het is goedkoper dan kunstvoeding, dat vinden de mannen dan weer fijn. En wij vrouwen hebben dan natuurlijk geld over om iets anders ‘nuttigs’te kopen.

Maar vooral niet te lang opstap want de baby is natuurlijk mee. Natuurlijk kun je overal voeden waar je maar wilt. Daar moest ik wel even aan wennen moet ik zeggen. Om overal mijn borst tevoorschijn te halen. Het hoort de normaalste zaak van de wereld te zijn, maar die mensen die heel erg hun best doen om niet te kijken laten het toch voelen alsof je niet spoort, met je borst uit je shirt. Maar vooruit, dat is een kwestie van wennen, en negeren.

Nog even over dat nadeel dat alleen ik kan voeden. Niet dat ik wil dat hij aan de borst van een ander sabbelt, maar ik mis de fles nog wel eens.. vooral als hij ’s nachts begint te huilen en ik zie dat het nog midden in the freaking nacht is!! Dat manlief in coma, lekker warm onder de deken naast me ligt. Ik weet dat als je van elkaar houd elkaar alles gunt en al die blablabla.. op die momenten is het enige wat ik hem gun.. WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN!!! Gewoon omdat het kan. En dat ik dan niet alleen wakker ben. Weet je hoe koud!? Gelukkig smelten al mijn vermoeide frustraties weg als ik mijn kleine ventje weer in mijn armen heb.

Oh ja, pas ik na veel gewurm, gezucht en gesteun mijn eigen broeken weer aan. Kan ik het alleen maar combineren met voedingstops, iets met knoopjes, of iets met een hele wijde hals. (Zo valt er dus niet te pronken met het vernieuwde decolleté.. ;p) Een jurkje is helemaal geen optie, tenzij je graag in je onderbroek zit als je moet voeden.. persoonlijk sta ik daar niet om te springen, maar doe vooral je ding! Zo kan ik natuurlijk nog wel even verder zeuren, maar het is prachtig dat het zo kan. Niet dat je een betere band me je kindje opbouwt, want ik ben natuurlijk even gek op alle vier onze kinderen. Ik kijk uit naar het moment dat ik weer op pad kan zonder kinderen, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Al die nadelen ben ik zo weer vergeten. Het is bijzonder!   

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je