{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding Taboe. Raar of niet?

Waarom heerst er zo'n taboe op borstvoeding. Sommige mensen vinden het zelfs vies.

Afbeelding blog 'Borstvoeding Taboe. Raar of niet? ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn oudste heb ik 9 maanden borstvoeding gegeven. Mijn jongste is nu 5 maanden en haar geef ik uiteraard ook borstvoeding.  Mensen verwachten vaak dat je na 3 maanden al stopt omdat het lastig zou zijn mer werken.  Ik krijg daarom vaak de opmerking: Nog steeds borstvoeding, oh wat knap van je. Ik vind dit zelf zo raar om te horen.  Ik vind er niets knap aan. Ik vind het leuk om te doen, op het kolven na dan, maar dat hoort er nu eenmaal bij. En uiteraard is het geweldig dat het bij mij zo goed gaat, wat natuurlijk ook niet vanzelfsprekend is. Op het werk hebben we veel anti-borstvoeding collega's.  Zij vinden het zelfs vies.  Zo gek. Zelfs de flesjes in de koelkast zijn volgens hen smerig.  We hadden laatst een discussie hierover en toen werd er zelfs gezegd dat je alleen thuis mag voeden. Nou mij niet gezien. Ik zei toen dat ze dan zelf ook maar niets meer op een terrasje moesten gaan eten en drinken. Ze vonden het zelfs zo erg dat ze geneigd zijn om de rekening bij diegene die borstvoeding geeft op een terrasje neer te leggen omdat dit hun eetlust zou bederven.  

Uiteraard ben ik het hier niet mee eens, alhoewel ik wel vind dat wanneer je buiten voedt discreet moet voeden.  Ik ben wel benieuwd naar jullie mening.  Het taboe op borstvoeding vind ik zo'n raar taboe omdat het de meest natuurlijke manier is. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je