{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding & Milkscreen

Afbeelding blog 'Borstvoeding & Milkscreen'

En ja na snel zwanger te zijn geraakt en borstvoeding te hebben gegeven wilde ik toch wel weer een wijntje drinken bij de 2e tijdens de borstvoeding. Zoekend via internet kwam ik allerlei tegenstrijdig informatie tegen. Het kan wel, het kan niet. Het mag wel, het mag niet. Voor veel tips en trucs via de website van oa. borstvoeding.com en lactatiekundigen. Verschillende meningen en adviezen. Ja het kan, als je je aan een paar regeltjes houdt en wat betekent dit oa., hou ik de gaten wanneer je voedt, wanneer je alcohol nuttigt en hoeveel promillage en daarna het tijdstip bijhouden wanneer je weer wilt gaan voeden? En wat nu als je 2 wijntjes drinkt en niet meer weet wanneer je ze had genuttigd?

Aangezien ik van meten is weten uitga, bedacht ik, wat als ik nu een product maakt dat meet of er wel of geen alcohol in je moedermelk aanwezig is. Zoiets maken was prijzig en het bestond al in Amerika, dus heb ik vanuit Amerika dit product Milkscreen Alcohol naar Nederland gehaald. Milksceen is een alcoholthuistest voor moedermelk, het geeft aan na 2 minuten of er wel een geen alcohol in je moedermelk aanwezig is. Dus kun je met een gerust hart weer eens een wijntje drinken tijdens de borstvoeding.

Het leuke is dat de  ervaringen van moeders zeer uiteen lopen en dit product zijn gelijkheid bewijst. Zo emailde een moeder dat na 5 biertjes er nog geen alcohol in haar melk zat? Klopt dit wel? Ja dit kan kloppen. Of er daadwerkelijk alcohol in je moedermelk aanwezig komt is sterk afhankelijk van wanneer je het nuttigt en de hoeveelheid. Ik moest lachen om een lactatiekundige die adviseert om vooral een wijntje te drinken direct na het voeden. Direct en tijdens het voeden maak je als moeder juist melk aan en dan komt het uit ervaring via de Milkscreen meetstrips dus echt wel in je melk terecht. Ik nuttige 2 uur nadat ik had gevoed alcohol en dan kwam het niet in mijn melk. Uiteraard heb ik de strips zelf uitgebreid getest voordat ik ze ging verkopen. De stofwisseling van iedere vrouw is anders, bij de ene moeder komt het wel of niet in de moedermelk terecht, bij een ander is de alcohol na 1 uur al weer uit de moedermelk verdwenen. Ervaringen zijn wisselend. Maar Milkscreen Alcohol werkt en is veilig. Als je het toch echt niet kunt laten tijdens de borstvoeding en zo nodig een wijntje wilt drinken? Doe het dan echt veilig en meet of er alcohol in je melk aanwezig is. Je wilt je kindje toch geen moedermelk met alcohol geven?

Inmiddels is het een kraamkado voor de moeder zelf tijdens de babyborrel geworden. Net zoals het meten van moedermelk op samenstelling is het meten van alcohol in moedermelk vanuit mijn eigen behoefte ontstaan.

Alcohol en borstvoeding is te vergelijken met met teenagers en sex, je wilt niet dat ze sex hebben maar geeft ze wel condooms. Milkscreen maakt het alcohol nuttigen tijdens borstvoeding veiliger.

Meetmoedermelk is hobby, mijn meetmoedermelk is dan ook geen mega groot bedrijf, een kleine website en inpakken en verzending doe ik vanuit huis. Goed te combineren met de kids thuis.Vragen stel ze gerust, via info@meetmoedermelk.nl

Wil je ook Milkscreen proberen? www.meetmoedermelk.nl

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je