Snap
  • Baby
  • Voeding

Borstvoeding met 7 maanden

Geef jij nu nog steeds borstvoeding? Is dat niet erg lang? Waarom? Je hebt toch flessen en normaal eten!

Mijn kleine rakker krijgt nu 7 maanden borstvoeding en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Tot 6 maanden kreeg hij dit exclusief, geen extra nonsens vanaf 4 maanden gewoon lekker mamamilkies zoals wij dat noemen in onze vriendenclubje. Vanaf 6 maanden krijgt meneertje er vast voedsel naast, maar bij bijna elke maaltijd krijgt de borst na. Bij mijn vrienden is dit heel normaal, gisteren kreeg ik dan ook op de verjaardag van mijn oma de eerste vragen of dit lange voeden met de borst.

Ik weet dat de meerderheid stopt als ze weer naar hun werk gaan en rond de 6 maanden zijn er niet veel moeders meer over die borstvoeding geven, zo lees je op websites. Terwijl het wordt aanbevolen om door te gaan tot het 3e levensjaar van je uk zijn er weinig moeders die dit ook werkelijk doen in ons kikkerlandje. Waarom? zou het komen door alle negativiteit er om heen? Borsten zijn voor seks en fun en niet voor je baby of dreumes? Waarom heeft moeder natuur ze dan aan ons gegeven? Zelf ben ik van plan om zo lang mogelijk door te gaan totdat meneer het zelf niet meer wil. Nou wordt ik niet een moeder met een 6 jarig kind aan de borst, want dat ik nou ook weer overdreven. Mamamilkies kunnen toch ook prima in de fles! In borstmelk zitten zoveel goede dingen, dus waarom niet! Ik zeg niet dat flesvoeding verkeerd is. Totaal niet. Als je niet kunt of een andere reden hebt is dat toch ook goed. Zolang je kleintje maar goed groeit en gezond is, dan is alles prima.

Maar even naar gisteren. Leuk feestje hoor, mijn oma was jarig en iedereen was van de partij. Op een gegeven moment heeft mijn uk honger en ja, ik geef borstvoeding (ik heb totaal geen problemen mee om in het openbaar te voeden en tot nu toe ook geen negatieve reacties gehad) dus ook hier gewoon hup aan de borst. Is wel wat meer werk natuurlijk, want niet iedereen hoeft mijn borsten te zien en wil het wel discreet, dus was wat gefriemel. Toen meneertje klaar was, gezellig even kletsen met mijn stiefzus en toen kwamen de vragen. Goh, geef jij niet al lang borstvoeding? Krijgt hij wel ander eten? Geef je nooit de fles? Vindt je het niet moeilijk met iedereen erbij? Dan kun je dus gaan uitleggen dat het niet lang is, ja hij krijgt bijvoeding en ook fles namelijk papfles en nee is niet moeilijk.

Zolang hij en ik tevreden zijn blijven wij lekker doorgaan!

10 jaar geleden

Daarom zei ik al "ik weet niet op wat voor toon het werd gevraagd", want 1 zinnetje kan natuurlijk op meerder manieren gezegd worden, afhankelijk van de toon waarop het gezegd wordt. Jammer dat mensen zo'n oordeel hebben. Ga gewoon lekker door met wat jij weet dat goed is!

10 jaar geleden

Bij mij vinden ze 3 maanden genoeg om te voeden max 6 maanden. Alles daarboven is maar raar. Een kind van 1 kan echt niet meer en daarboven is gewoon weg goor. Als het vragen zijn uit interesse hoor je mij er niet over. Alleen was dat nu niet het geval.

10 jaar geleden

Ik geef nu al 2 jaar en 5 maanden borstvoeding, en dochterlief is er nog niet klaar mee, ze komt niet vaak meer maar vind het nog wel fijn nu, het troosten na een val of iets anders.

10 jaar geleden

Toch klinken de vragen die jij noemt, mij meer in de oren als pure interesse (ik weet natuurlijk op wat voor toon het gevraagd werd). Ik ken ook iemand die "lang" voedde, haar jongste heeft tot 2,5 jaar gedronken en ik heb haar ook wel eens dat soort vragen gesteld. Gewoon uit interesse voor haar. Niet omdat ik het veroordeel of omdat ik het raar vind, maar gewoon om meer te leren over het onderwerp.