{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maak het elkaar niet ongemakkelijk

Het zal je – gezien de collectie borstvoedingslingerie in mijn webshop – niet verbazen dat ik een groot voorstander van borstvoeding ben.

Afbeelding blog 'Maak het elkaar niet ongemakkelijk'

Het heeft voor moeder én kind vele gezondheids voordelen voor zowel de korte als de lange termijn (er zijn wel 101 redenen om borstvoeding te geven, zie Borstvoeding.com). Toch voelde ik me afgelopen week weer even ongemakkelijk toen ik dit bericht voorbij zag komen over een borstvoedingsflashmob, deze keer in Kopenhagen.


Flashmobs

Aanleiding voor dit soort flashmobs is keer op keer dat moeders wordt gevraagd elders borstvoeding te geven. Die verzoeken komen meestal voort uit het feit dat mensen zich ongemakkelijk bij de situatie voelen. Maar om nu hier op te antwoorden met een situatie waarbij mensen zich nog ongemakkelijker voelen doet de zaak volgens mij geen goed.


Maak het elkaar niet ongemakkelijk

Toen ik de allereerste keer met mijn oudste (inmiddels bijna 3) op een terrasje zat en zij hongerig werd, voelde ik me ongemakkelijk om haar in het openbaar borstvoeding te geven. Uiteraard had ik mooie lingerie hiervoor aan, maar mijn kleding leende zich hier niet erg voor. Nu had ik met een sjaaltje haar (en mijn ontblote borst) kunnen afschermen. Ik had dat thuis wel eens een keer geprobeerd, maar mijn meisje voelde zich daar erg ongemakkelijk bij. We zijn dus naar huis gegaan waar ik haar in alle rust heb kunnen voeden.

Lees verder

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je