Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Maak het elkaar niet ongemakkelijk

Het zal je – gezien de collectie borstvoedingslingerie in mijn webshop – niet verbazen dat ik een groot voorstander van borstvoeding ben.

Het heeft voor moeder én kind vele gezondheids voordelen voor zowel de korte als de lange termijn (er zijn wel 101 redenen om borstvoeding te geven, zie Borstvoeding.com). Toch voelde ik me afgelopen week weer even ongemakkelijk toen ik dit bericht voorbij zag komen over een borstvoedingsflashmob, deze keer in Kopenhagen.


Flashmobs

Aanleiding voor dit soort flashmobs is keer op keer dat moeders wordt gevraagd elders borstvoeding te geven. Die verzoeken komen meestal voort uit het feit dat mensen zich ongemakkelijk bij de situatie voelen. Maar om nu hier op te antwoorden met een situatie waarbij mensen zich nog ongemakkelijker voelen doet de zaak volgens mij geen goed.


Maak het elkaar niet ongemakkelijk

Toen ik de allereerste keer met mijn oudste (inmiddels bijna 3) op een terrasje zat en zij hongerig werd, voelde ik me ongemakkelijk om haar in het openbaar borstvoeding te geven. Uiteraard had ik mooie lingerie hiervoor aan, maar mijn kleding leende zich hier niet erg voor. Nu had ik met een sjaaltje haar (en mijn ontblote borst) kunnen afschermen. Ik had dat thuis wel eens een keer geprobeerd, maar mijn meisje voelde zich daar erg ongemakkelijk bij. We zijn dus naar huis gegaan waar ik haar in alle rust heb kunnen voeden.

Lees verder

10 jaar geleden

als je idd een soort tentje maakt waaronder je blote borst en kind kan (thuis comfortabel oefenen zodat kind zich veilig voelt) dan is dat prima om in openbaar te voeden. Zelfs ik die bv heb gegeven en vrouw ben vind het niet prettig om blote borsten waaraan kindje hangt te zien zitten als ik bijv. zit te eten. Met afschermen voorkom je veel oncomfortabel gedoe, mochten ze daar nog moeilijk om doen das dan hun pech.