{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding en tot wanneer geven

Afbeelding blog 'Borstvoeding en tot wanneer geven'

Hallo Mama's en Mama's to be :) 

Wat vinden jullie van borstvoeding? Staan jullie er meteen voor open of kiezen jullie meteen voor flesvoeding. Heeft het een financiele reden om borstvoeding te geven of juist flesvoeding? Heeft het misschien een andere reden? Ik hoor het graag! 

Wat ik doe : 

Zelf geef ik borstvoeding. Voordat ik zwanger werd was ik tegen borstvoeding. Ik had het gevoel dat ik mezelf als een koe ging voelen want ja ik geef melk, koeien doen dat ook en er komt een baby bij je drinken, bij koeien komen er kalfjes drinken. Dus nee ik wilde geen borstvoeding geven. Maar toen in februari 2011 kwamen wij er achter dat wij zwanger waren. We verwachten een meisje in oktober 2011. Zoals bij bijna elke vrouw en misschien wel echt bij elke vrouw die zwanger wordt beginnen de borsten te groeien en doen ze pijn. Dit was bij mij ook het geval en dat gaf voor mij 1 van de redenen waarom ik toch borstvoeding wilde geven. Ongeveer in juli was ik op vakantie in Spanje en werd wakker en mijn laken was nat. Ik bleek al borstvoeding te hebben en begon te lekken. Dit was 3/4 maanden voordat ik uitgerekend was (1-11-2011 was mijn datum). ik schrok natuurlijk maar aangezien ik toen al heel veel melk had was de knoop voor mij meteen doorgehakt. Ik ging borstvoeding geven en we zullen afwachten hoe het gaat verlopen. Vanaf het moment dat mijn dochtertje geboren werd dronk ze hartstikke goed aan mijn borst en kreeg steeds meer melk. Hyperlactatie werd bij mij geconstateerd en ik kon naast mijn dochtertje op aanvraag voeden ook 4 flessen van 400 ml per dag afkolven. Ik had dus erg veel melk. Mijn dochtertje kreeg voldoende binnen want ze had maar weinig afgevallen net na de geboorte (kraamweek) Nu na ruim 20 maanden geef ik nog steeds borstvoeding. Ik vind het nog heerlijk om borstvoeding te geven, heerlijk knuffelen met de kleine en mijn dochtertje vind het ook nog heerlijk. Ze geeft zelf aan wanneer ze de borst wilt en hoe lang. Alleen ik merk dat heel veel mensen dit abnormaal vinden. Dat je alleen maar de borst mag geven tot je kindje 6 maanden oud is. Maar ik vind juist dat borstvoeding hartstikke goed is en dat je het zo lang als je wilt en kan moet geven. Ik respecteer iedereen en als een moeder het alleen maar voor een paar dagen kan geven dat is dat ook perfect. Hoe kijken jullie hier naar? Vinden jullie ook dat je vroeg moet stoppen? of dat 6 maanden het maximale is of juist dat je het zo lang als je wilt moet doen? Hoe zouden jullie omgeving hier naar toe kijken, zouden zij het respecteren of is het juist taboe en kan je het alleen thuis doen. Wat vinden jullie van voeden in openbaar? Er zijn heel veel verschillende manieren om borstvoeding heel discreet te geven, zou je voor deze manieren kiezen of kies je voor speciale kleding. Zou je borstvoeding in een restaurant geven? Zou je van te voren informeren bij een restaurant of dat ze er problemen mee hebben? Als je naar een feest van vrienden gaat vraag je dan of je borstvoeding daar mag geven of dat je het in een andere kamer moet doen? Ik hoor graag naar wat jullie vinden dus reageer alstublieft :) Je zal mij en waarschijnlijk ook andere moeders er mee helpen. 

Veel liefs, Mama Catharina  

(fototje is van mij en mijn dochtertje die dus borstvoeding krijgt, hier was ze ongeveer 5/6  maanden oud. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je