Snap
  • Baby
  • Voeding

borstvoeding en spugen!!!

Het geven van borstvoeding en het vele spugen :( nu in tweestrijd met wat ik kan doen

Tja en wat doe je dan?

Mijn zoon is nu bijna drie weken uit en spuugd elke keer de borstvoeding uit en wil elke 2 uur en soms elk uur wel eten ???? nu weet ik dat elke 2 uur eten echt wel mag maar het spugen elke keer is nie fijn. 

Nu krijcht meneer kunst voeding en dat blijft gewoon nettjes zitten en komt menneer om de drie uur en soms later.

Tjah hoe ga ik nu mijn borstvoeding afbouwen? 

Bij mijn oudste stopte het gewoon met twee maanden maar nu heb ik elke drie uur borsten waar je u tegen zegt en die de oren van je kop spuiten ???? nu heb ik zelf er aan gedacht om het te doneren of hoe je het dan ook mooi wil zeggen maar kan daar weinig over vinden helaas. Dus nu er hard over na aan het denken om het af te bouwen maar hoe doe ik dat in vredes naam? 

Aan de ene kant baal ik enorm dat ik niet langer de borst kan geven maar aan de andere kant vind ik het ook niet erg dat het niet lukt want nu kan ik mijn man nog is vragen het te doen als ik even bezig ben met de kleine meid.

Iemand tips voor deze toch een beetje radeloze moeder ????

7 jaar geleden

Het spugen kan een reactie zijn van gulzig drinken icm grote productie. Wij hadden hier het zelfde. We gebruikten infacol om beter te laten boeren en darmkrampen kwijt te kunnen. Je hebt een facebook site waar je dmv aanmeldformulier ook je melk kunt 'aanbieden' (klinkt beetje krom als ik het zo schrijf) en anders in het ziekenhuis vragen.

7 jaar geleden

Het zou kunnen dat je kindje spuugt omdat je toeschietreflex heftig is en dat je zoontje te snel te veel binnen krijgt. Een keertje kolven en dit met de fles geven zou je al duidelijkheid kunnen geven of het spugen komt door de melk an sich of door de manier van drinken. Het zou jammer zijn om te moeten stoppen door iets wat makkelijk op te lossen is. Je zou een lactatiekundige of leidsters van La Lech League om hulp kunnen vragen. Zij kunnen je vast helpen met het spugen onder controle te krijgen of als je wil stoppen een afbouw plan met je te maken. Abrupt stoppen geeft een grote kans op borstontsteking. Veel succes!

7 jaar geleden

Hoi, misschien iets wat je eet waar de kleine op reageert? Of het toeschietreflex je zou eerst een paar minuten(eventueel met de hand afkolven zodat je kleine niet gelijk alles snel binnen krijgt, ik zou echt met lactatie kundige bellen hierover, ik snap dat je je andere kind ook graag aandacht geeft, maar het is voor iedereen even wennen en het zal vanzelf een natuurlijk beloop nemen waarin iedereen zijn plek weer vind. Succes! You are doing great!

7 jaar geleden

Al eens geprobeerd te kolven? Mijn ervaring met bv was dat mijn kindje mijn toeschietreflex niet aankon. Teveel melk. Spuugde het ook vaak uit. Gekolfte voeding met de fles geven loste een hoop op!