{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding en negativiteit?

Een blog waarin ik gewoon weer even mijn hart wil luchten...

Afbeelding blog 'Borstvoeding en negativiteit? '

Waarom houd het mij zo bezig, zou je zeggen?
Negatieve oordelen over dat ik nog mijn kindje borstvoeding geef...Ja waarom zou het mij iets moeten schelen?
Geef jij haar de borst? Nee, ik dacht het van niet....Heb jij alle rompeslomp meegemaakt om tot dit punt te komen? Nee ik meen van niet....Voed ik voor je neus? Nee, ik zonder me altijd af in de slaapkamer en voed mijn dochter, nu nog 4x per dag en niemand heeft er last van....What's the big deal?

Waarom moeten mensen altijd een mening zo eruit floepen zonder er bij stil te staan?
Waarom krijg ik het gevoel alsof ik mijzelf moet verdedigen, terwijl ik alleen maar trots ben op mezelf dat ik ondanks dat zij de 3e is en al onze moeilijkheden kon volgen in mijn blogs haar nu nog voed met bijna 16 maanden?
Ik word er soms echt zo moe van hé....Vandaag was weer zo'n dag.
Ik heb blijkbaar geen baby meer aan mijn borst, ze is al VEELS te groot 'hiervoor'.
Waarom geef ik het nog??....Wat is het nut ervan??...Ze heeft er niks meer aan.....Ga zo door.

Ik ben moe van het verdedigen van mijn eigen drijfveer en hoe en wanneer ik dat doe voor mijn kleintje.
Borstvoeding is niet vanzelfsprekend en kost ook veel van je eigen inzet, sociaal leven bij mij soms al word dat nu eindelijk wat beter en je dierbare tijd...Maar IK en mijn kindje, en niemand anders bepalen dat!
Waarom moet iemand weten hoeveel uren/minuten ik nog wil voeden?
Ik probeer ook nog van deze momenten te genieten, want als ik nu weer foto's zie van vorig jaar slaat de realiteit je soms zwaar in je gezicht....Mijn baby groeit, en hoe!
Dat klein weerloos gupje begint echt al een zeer wijze dreumes te worden waar ik zo trots op ben!
En ik heb het gevoel dat haar kiezen moeten komen, met haar rode bips en 2 dagen van vol op huilen om werkelijk alles (lees: moet non-stop naast haar zitten op het vloerkleed) zal er iets heersen....Maar aan de borst is nog altijd ons momentje. Iets waar ze rustig van word, van geniet en lekker kan slapen of ermee opstart.

En daar kreeg ik ook nog wat van te horen hoor, dat ik 'haar zo heb gemaakt', en 'haar eraan heb gewend'.....
O.m.g. stop gewoon asjeblieft! En weer moet ik mezelf verdedigen, en ik ben al zo uitgeput deze laatste dagen!
Alle mama's, doe lekker wat je eigen gevoel zegt en voed je kind wat jij wilt, maar geef ook waardering voor een ander zijn keuze en gooi asje niet dit soort opmerkingen naar iemand zijn hoofd...Het opvoeden kost soms al de nodige energie (vooral bij ons met 3)....#Doeslief ? Thanks!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je