{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding en aankomen

Afbeelding blog 'Borstvoeding en aankomen' Achtergrond blur afbeelding

Ons zoontje geniet heerlijk van zijn borstvoeding en ik van het feit dat het lukt om borstvoeding te geven. Het zijn speciale momentjes zo met z'n tweeën en we komen beiden helemaal tot rust.

Nou had ik echter toch wel stiekem gehoopt dat ook bij mij borstvoeding zou werken om wat kilootjes kwijt te raken.. Maar helaas! Tijdens mijn zwangerschap ben ik maar 13 kg bijgekomen en direct na de bevalling waren er daar nog maar 5 van over. Nu echter, 10 weken later, ben ik weer 5 kilo aangekomen... En hoe dat komt?

Aankomen door borstvoeding

Ik heb de hele dag honger, trek, zin... Het lukt maar niet om mezelf vol te voelen! Alles gaat erin, gezond en ongezond... Ik wil zo graag wat kilootjes kwijt, maar ik krijg mezelf maar niet in de hand! En de zomer komt eraan, een hete hete zomer in Turkije waarin ik veel in zwemkleding zal moeten verschijnen en ik zie er nu al tegenop! Natuurlijk, ik heb een baby'tje gehad, het is niet meer dan normaal dat ik niet strak in mijn vel zit (wat ik overigens nooit echt gedaan heb), maar dat ik bijkom in plaats van afval helpt niet echt mee in mijn zelfvertrouwen..

Ik weet het, meer bewegen, minder snoepen. Pak maar een appel in plaats van wat lekkers. Maar daar komt het, ik heb een bloedhekel aan fruit.. Ik eet een of twee stuks met moeite, omdat het moet, maar moest het niet, dan liever ook niet..

Eerst maar eens volgende maand 3 weken naar Nederland. Nog een keer van alles genieten wat wel in Nederland is en niet in Turkije. En daarna moet ik er van mezelf écht aan geloven. Gewoon stoppen met snoepen (of in elk geval zwaar minderen) en veel aan de wandel gaan met de kleine man. 50 graden zal ook helpen *zweetzweet* maar ik weet uit ervaring dat dat niet genoeg is... Ik moet streng voor mezelf worden! Niet te streng, want ik geef wel borstvoeding natuurlijk, maar streng genoeg om mezelf in de hand te houden! Ik hoef niet eens gelijk af te vallen, als ik ook maar niet meer aankom!

Herkennen jullie dit of vielen jullie wel af door het geven van borstvoeding?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je