{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding... anders stop je er toch mee?!

Tijdens mijn zwangerschap was het eerste wat ik dacht bij het woord borstvoeding, mij niet gezien!

Afbeelding blog 'Borstvoeding... anders stop je er toch mee?!'
Tijdens mijn zwangerschap was het eerste wat ik dacht bij het woord borstvoeding, mij niet gezien! Een baby die aan mijn borst hangt lijkt me maar vreemd en pijnlijk. Natuurlijk is borstvoeding helemaal niet vreemd en pijnlijk hoeft het ook niet te zijn. De voordelen van borstvoeding hebben mij overgehaald toch een poging te wagen en met succes! Na de bevalling, die niet geheel vlekkeloos verliep, heeft het ongeveer vier uur geduurd voordat de kleine voor het eerst aan de borst werd gelegd. Dit ging gelukkig heel goed, meneer hapte aan en ik dacht: 'Heb ik me hier nou druk om gemaakt?'. Ik was helemaal gelukkig en blij met mijn keuze. Na een aantal dagen begon ik te merken dat mijn productie soms misschien een beetje teveel van het goede was. Tijdens mijn zwangerschap had ik ook al veel last van lekkage dus een verassing was het niet. Toeschietreflex en noem het maar op. Al heel snel viel voor het eerst het woord kunstvoeding. Laat ik allereerst vermelden dat er niks mis is met kunstvoeding, maar al snel begon ik me aan dit woord te irriteren. Waarom begon iedereen hier direct over als ik vertelde dat het af en toe even een knoeiboel is? Het volgende probleem diende zich ook vrij snel aan. De kleine man kreeg last van kramp en moeite met poepen. En weer kwam het woord kunstvoeding. Misschien heeft de kleine man bij kunstvoeding geen last van krampjes, nee misschien niet maar misschien ook wel! Één ding wist ik zeker, dit was absoluut geen reden om te stoppen. Waarom denken mensen (lees: vriend en familie), hier toch zo makkelijk over? Uiteindelijk heb ik gewoon stug volgehouden en ik geef nog steeds borstvoeding. Overigens wel met ups en downs, maar het gaat goed! De kleine groeit goed en ik ben heel gelukkig. Het voelt ontzettend fijn om de kleine man zo dicht bij me te hebben. Het is alleen jammer dat ik af en toe echt de steun van vriend en familie miste. Het leek net alsof ze me vonden zeuren, ze zeiden nog net niet waarom makkelijk als het moeilijk kan?  Ik ben benieuwd of iemand zich herkent in mijn verhaal? Hebben jullie wel veel steun gehad?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je