{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding

Afbeelding blog 'Borstvoeding' Achtergrond blur afbeelding

Intussen is mijn kleine meid 14,5 maanden en nog steeds geef ik borstvoeding. Wat mij opvalt is dat dit nogal als een prestatie overkomt op sommige mensen...

Wanneer ik op het werk aangeef dat ik moet kolven, dan word ik ongelovig aangekeken en wordt er gevraagd: Krijgt je kindje nog borstvoeding?

En de standaard vervolgvraag: Hoe lang ben je nog van plan om ermee door te gaan?

Mijn standaard antwoord is dan ook: Zolang zij het wil en ik het kan!

Ik kan niet zeggen dat het gemakkelijk is. Toen de kleine geboren was wilde ze eerst niet drinken. De 1e dag was ze ook 8% afgevallen en is ze van vrijdag tot en met maandag opgenomen in het ziekenhuis. Ik moest dus gaan kolven en op de moment dat we bij haar waren, dan gaf ik haar wel de borst... Wel met een tepelhoedje, maar toch! Gelukkig ging het na die tijd goed en ben ik met een paar weken gestopt met het tepelhoedje.

Na 3 maanden ging de kleine naar het kinderdagverblijf en moest ik weer gaan kolven. Ook natuurlijk toen ik weer naar het werk moest. De eerste periode ging dat makkelijk aangezien ik dat lekker in de baas z'n tijd kon doen. 8 uur werken en dan 2 uur daarvan de tijd mogen gebruiken om te kolven!

Inmiddels moet ik het in mijn eigen tijd doen. De 2x een kwartiertjes en de half uur lunchpauze worden nu omgezet in kolftijd. Ik heb 's morgens een half uur ingepland staan om te kolven en 's middags ook. Dat is dan inclusief de kolf in elkaar zetten en schoonmaken. Gewone pauze heb ik dus niet. Het is dit of langer doorwerken, en daar heb ik geen zin in!

Wel merk ik dat het erg vermoeiend is aangezien het niet bepaald een hobby is. Ik merk dat kolven mij aardig wat energie kost. Ik maar er altijd maar een geintje van: Ik ga de koeien buiten zetten, de koeien melken of ik ga weer ff hobbyen...

Daarnaast komt de kleine meid ook nog eens 2x per nacht.

Maar... Als ik die kleine dan heerlijk tegen me aan heb liggen 's nachts en haar zie drinken, dan is het me het wel waard... Hoe lang het nog mag duren!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je