{{ message.message }}
{{ button.text }}

borstvoeding

Afbeelding blog 'borstvoeding' Achtergrond blur afbeelding

Een keuze waar iedere moeder voor komt te staan.  Je wilt het beste voor je kind en moedermelk is dit, maar het vergt wel veel toewijding en wilskracht. De cijfers liegen er niet om, meer dan de helft van de moeder die aan borstvoeding zijn begonnen, zijn binnen 2 maand weer gestopt. Redenen als medicijnen, borstontsteking, kloven of niet willen of kunnen kolven wanneer men weer begint te werken en noem maar op. Een moeder die het 6 maand vol houdt, haalt het maximale uit alle voordelen van moedermelk.

Ik heb geen moment getwijfeld, ik wist meteen dat ik mijn kindje zelf wou gaan voeden. Met de eerste ging het niet van een leien dakje. Elize hapte niet goed toe en kreeg daardoor de eerste week amper melk, waardoor ze best veel is afgevallen.  Het deed mij pijn om te zien dat zij honger had en ik haar het niet kon geven, terwijl ik genoeg had. Pas na gebruik van een tepelhoedje ging het beter. Ik heb haar toen nog zeker 5 maanden volledig gevoed en ben toen begonnen met afbouwen, omdat ik weer naar school moest.  Met Fenna loopt de borstvoeding letterlijk als een tiet, ze hapte meteen goed toe.

Wat ik lastig vind aan borstvoeding is dat je er best veel tijd aan kwijt bent en dat ik het door de borstvoeding nog lastiger vind om even iets anders te doen, zonder Fenna.  Ja je kunt wel kolven, maar kolven is nu ook niet bepaald een hobby van mij. Dus ja alleen als het echt niet anders kan, gun ik iemand anders de zorg voor Fenna.  Echter als ik weg ga met Fenna, zit ik nooit over voeding in, want ik heb altijd genoeg bij mij en kan het op ieder moment geven. Ok in het openbaar voeden, blijft een beetje ongemakkelijk, maar alles voor mijn kindje.

Ook geniet ik wel van mijn vollere boezem, maar wat is daar straks nog van over wanneer ik stop?

Vele voor- en nadelen, maar wat ben ik onwijs trots op mijn keuze!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je