Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

borstvoeding

Een keuze waar iedere moeder voor komt te staan.  Je wilt het beste voor je kind en moedermelk is dit, maar het vergt wel veel toewijding en wilskracht. De cijfers liegen er niet om, meer dan de helft van de moeder die aan borstvoeding zijn begonnen, zijn binnen 2 maand weer gestopt. Redenen als medicijnen, borstontsteking, kloven of niet willen of kunnen kolven wanneer men weer begint te werken en noem maar op. Een moeder die het 6 maand vol houdt, haalt het maximale uit alle voordelen van moedermelk.

Ik heb geen moment getwijfeld, ik wist meteen dat ik mijn kindje zelf wou gaan voeden. Met de eerste ging het niet van een leien dakje. Elize hapte niet goed toe en kreeg daardoor de eerste week amper melk, waardoor ze best veel is afgevallen.  Het deed mij pijn om te zien dat zij honger had en ik haar het niet kon geven, terwijl ik genoeg had. Pas na gebruik van een tepelhoedje ging het beter. Ik heb haar toen nog zeker 5 maanden volledig gevoed en ben toen begonnen met afbouwen, omdat ik weer naar school moest.  Met Fenna loopt de borstvoeding letterlijk als een tiet, ze hapte meteen goed toe.

Wat ik lastig vind aan borstvoeding is dat je er best veel tijd aan kwijt bent en dat ik het door de borstvoeding nog lastiger vind om even iets anders te doen, zonder Fenna.  Ja je kunt wel kolven, maar kolven is nu ook niet bepaald een hobby van mij. Dus ja alleen als het echt niet anders kan, gun ik iemand anders de zorg voor Fenna.  Echter als ik weg ga met Fenna, zit ik nooit over voeding in, want ik heb altijd genoeg bij mij en kan het op ieder moment geven. Ok in het openbaar voeden, blijft een beetje ongemakkelijk, maar alles voor mijn kindje.

Ook geniet ik wel van mijn vollere boezem, maar wat is daar straks nog van over wanneer ik stop?

Vele voor- en nadelen, maar wat ben ik onwijs trots op mijn keuze!!!

10 jaar geleden

Ik ben van cup C nu naar cup E gegaan. Ik hoop straks ook terug op B te zitten door het geven van de borst.

10 jaar geleden

Ik had een C-cup voordat ik begon met voeden van mijn 2 kinderen en heb nu nog steeds een C-cup. Mijn tepels zijn groter geworden (maar bij mij nu beter in verhouding want waren altijd te klein). Ik drupte alleen melk in de eerste maanden of als ik echt moest gaan kolven of voeden (zo heftig dat het zeer deed). Ik heb mijn zoontje 9,5 gevoed en moest stoppen door een operatie. Mijn dochter van 8.5 maand voed ik nu nog steeds voor het slapen gaan en bij wijze van ontbijt. Ik zou nog veeeeel langer hebben gevoed als ik niet had gewerkt. maar idd het kolven is geen leuk moment dus dat is nu klaar (kolfrecht liep aankomende vrijdag af). BV op 1!

10 jaar geleden

haha mijn cup D is teruggezakt in cup B (terwijl ik eerst C had)..bij mij heeft het ook behoorlijke tijd geduurd voordat ik geen melk meer drupte, nu nog steeds na menstruatie heel soms een drupje uit 1 borst. (lees ik geef vanaf haar 4mnd geen bv meer en ze is nu 17mnd)