{{ message.message }}
{{ button.text }}

Boos zijn, maar op wie?

Ik ben soms zo boos of gefrustreerd. Maar ja op wie kan of mag ik boos zijn?

Afbeelding blog 'Boos zijn, maar op wie?' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb een ventje van 9 maanden die moeilijk slaapt. Nu kan dat verschillende oorzaken hebben, maar die oorzaken zijn niet echt weg te nemen, buiten 'tijd'. Tanden, verlatingsangst, nieuw huis en sinds dien ook op z'n eigen kamer. Nu hoor ik jullie denken: te veel verwend door hem op je kamer te houden. Hij sliep daar omdat ik borstvoeding gaf en vlak voor de verhuizing mee ben gestopt... 

Maar goed. Tanden ja, een heleboel tegelijk!! Hij is nu 9 maandeb en heeft er al 7!!!! 

Hij heeft erg last van verlatingsangst. Het alleen gelaten worden is een drama! Hij schreeuwt alles bij elkaar en is ook echt intens verdrietig!

Het nieuwe huis en z'n eigen kamer... Dat geeft ook spanning met zich mee. De verhuizing op zich al, de aanloop er naar toe en het daadwerkelijk wonen in een ander huis én slapen op je eigen kamer...

Ik snap het allemaal hoor! Maar dat ik avond aan avond in zijn kamertje zit, naast z'n bedje op de grond, met m'n hand in de zijne... En soms heb ik mazzel, dan slaapt hij aan 1 stuk door van 23 tot 5. Maar die heb ik zelden... Om 3 uur wordt hij wakker, begint te huilen tot ik bij hem zit. Met een uur slaapt hij dan weer.. En als ik heel stil ben blijft hij slapen, anders zit ik er weer een half uur. 

En na een maand begint met dit écht m'n keel uit te hangen! Maar op wie kan ik boos zijn?! Op niemand!! Wat is de oplossing? Tijd... Maar ook mama wil zo graag slapen!!! 

(En dit heeft natúúrlijk ook doorwerking op z'n zus van 3,5... Want mama is door d'r slaapgebrek niet altijd de vrolijkste en geduldigste...)

Daar zit je dan om kwart voor vijf (al vanaf 3 uur) met al mn frustraties... En m'n ventje slaapt (inmiddels op m'n buik omdat hij ontroostbaar was)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je