{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 101: niet zoals ik het voor ogen had

Onze kleine vriend is inmiddels alweer 14 dagen oud. Helaas ligt hij sinds gisteravond ter observatie in het ziekenhuis. :(

Afbeelding blog 'Blog 101: niet zoals ik het voor ogen had' Achtergrond blur afbeelding

Daar ligt hij dan: ons kleine, lieve, zoete kereltje! Aan allerlei draden en stekkers om hem te observeren. 

14 dagen oud en nog steeds niet op zijn geboortegewicht. Gisterochtend was hij zelfs weer wat afgevallen, dus maakte ik (weer) een afspraak bij de huisarts met een vermoeden dat onze kleine man verborgen reflux heeft.

Hij heeft namelijk veel moeite met het opdrinken van zijn flessen. Spuugt, kokhalst, boert en verslikt zich. We zijn iedere voeding minimaal een uur bezig. Mede omdat we hem tussendoor laten boeren en na afloop zeker 30 minuten nog rechtop houden.

In zijn wiegje en box ligt hij al schuin. We houden ons automatisch al aan alle houdingadviezen bij reflux. Ook zijn we al overgestapt van een Difrax naar een DR Browns fles. Johannesbroodpitmeel (Nutriton) hebben we ook al uitgeprobeerd, maar dan doet hij 75 minuten over 20 cc! En dan gooien we maar 1/2 schepje door zijn melk... Hij doet zo zijn best, maar het wil gewoon even niet lekker lukken.

De huisarts was er niet zeker van of gerust op en belde het ziekenhuis om te overleggen met de kinderarts. Nog geen 20 minuten later lag onze lieverd op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Ze wilden hem observeren tijdens & na voedingen.

Vannacht heeft onze zoon het goed gedaan & vanmorgen was hij daarom toch weer iets aangekomen. Hij is overgestapt naar Hero Baby Nutrasense Comfort 1 voeding & gebruikt een fase 3 speen van DR Browns, omdat hij anders de voeding niet uit de fles gezogen krijgt. Tot slot is hij van 8 naar 7 voedingen terug gezet op verzoek van de kinderarts. 

Op deze manier lijkt alles goed te gaan. De kinderarts zag dan ook geen reden om ons bezoekje in het ziekenhuis te verlengen en rond 12.30 uur liepen we het ziekenhuis weer uit!

Hopelijk blijft ons kleine kereltje nu goed / gestaag groeien & hoeven we niet meer terug. Duimen maar!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je