{{ message.message }}
{{ button.text }}

BLAUW GRAS

770 gram | 15 weken te vroeg | Wereldprematuurdag

Afbeelding blog 'BLAUW GRAS'

Ja, het gaat gebeuren!

Over twee dagen, tijdens WERELDPREMATUURDAG lanceer ik mijn boek BLAUW GRAS in het VU Ziekenhuis in Amsterdam i.s.m. de VOC (Vereniging van Ouders van Couveusekinderen). 1 Euro per verkocht boek gaat naar deze bijzondere vereniging. 

BLAUW GRAS is een dagboekroman van een moeder van een prematuurbaby die 15 weken te vroeg is geboren. Ik hoop met mijn boek kracht en herkenning te geven aan ouders die in dezelfde situatie zitten. Ik ben uitgever bij Godijn Publishing en na jaren boeken van anderen uit te geven, publiceer ik nu mijn boek.

Zeven jaar geleden werd ik mama van een klein meisje. Ze kwam veel te vroeg ter wereld met een hele slechte levensverwachting, ik was 25 weken zwanger. Ik kwam terecht in een emotionele achtbaan en in het ziekenhuis probeerden ze de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen. Maar het meisje in mijn buik dacht er anders over en een dag later beviel ik veel te vroeg van een meisje van 770 gram.

Maar het meisje weet te verbazen en vecht letterlijk voor haar leven. BLAUW GRAS gaat over die strijd en de eerste drie maanden van haar leven. 
----
FRAGMENT:

Wanneer ik terugkom van de lunch wordt de bodem onder mijn voeten weggeslagen. Zelf ademen wordt te zwaar voor Lotus en ze moet aan de beademing. Ik schrik daar zo van dat ik mijn tranen niet kan bedwingen. Terwijl ik altijd heb gezegd: ‘Geen tranen bij Lotus, huilen op de gang.’

Ze geven haar een lichte narcose en een bloedtransfusie, die nu wel lukt. Ik moet op de gang wachten, waar de tijd langzaam weg tikt. Daar probeer ik te mediteren. Tegenover mij staat een kast met boekjes, één ervan is: “Mijn zusje is een engel”. De titel raakt me enorm, ik wil het niet lezen, ik wil niet geconfronteerd worden. Ik mis een boek over hoop, een boek van een moeder die hetzelfde meemaakt. Ik wil niet lezen over de dood, maar over kwetsbaarheid en kracht. Daar op dat moment denk ik: ik schrijf dat boek.
----
Mijn meisje is nu zeven jaar en het gaat goed met haar. Ik besef dat wij heel veel geluk hebben gehad.
BLAUW GRAS gaat over haar, mijn dochter. 

Ze zeggen dat gras groen is. Wij lopen op blauw gras.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je