{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijzonder klein wonder.

Afbeelding blog 'Bijzonder klein wonder.'

Sinds dat Stijn geboren is heeft hij verschillende kleuren ogen. Zijn ene oog is volledig blauw en zijn andere oog is voor de helft blauw en de helft bruin. Ik heb dit werkelijk nog nooit gezien. Wel dat het hele oog een andere kleur heeft als het andere oog. 

Hoe dit komt? Werkelijk geen idee, en heel eerlijk? Het maakt me ook helemaal niets uit. Ik vind het prachtig mooi en voor zover we nu weten ziet hij gewoon goed. 

Ze noemde het een schoonheidsfoutje...

Bij de 5 maanden controle op het consultatiebureau viel het de arts pas op. Ze keek er naar, en ze keek nog eens. Toen richtte ze zich tot mij en zei gewoon 'Oh hij heeft een schoonheidsfoutje in zijn ogen!' dat deed pijn. Hoezo foutje? Het is toch bijzonder, het is toch prachtig. Dus werd ik wat boos maar antwoorde wel (volgens mij) toch vriendelijk dat ik het wel bijzonder vond en hoop dat dit zo blijft.  Het bleef stil aan de overkant.. 


Waardoor ik dus twijfels kreeg. Is er dan iets mis mee? Gaat hij hier last van krijgen? Ik stelde de vragen en ze stelde me toch gerust. Voor zover we nu kunnen zien is er niks mis mee en zie je wel vaker dat mensen 2 verschillende kleuren ogen hebben. Maar Stijn heeft anderhalf blauw en een half bruin oog. En nog steeds is mij verteld mij geen zorgen te maken. Dus dat doen ik dan maar niet meer. En nu issie bijna 9 maanden oud en heeft hij zijn schoonheidsfoutje nog steeds.


Later dacht ik er nog eens aan en snapte dat de woordkeus van de arts gewoon wat onhandig was geweest. Of mijn interpretatie. Want als we het heel zwart-wit bekijken is het ook een foutje. Maar wel een magisch mooi foutje. En hoop dat ie dit altijd blijft houden. Mijn lieve knappe Stijneboeffie. Bijzonder klein wonder ben je!

Afbeelding blog 'Bijzonder klein wonder.'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je