{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijna de eindcontrole

De spanning blijft... "bijna 6 weken na je val"

Afbeelding blog 'Bijna de eindcontrole'

Bijna 6 weken na je val...

Lief klein mannetje, je bent alweer 4 maandjes oud. En wat ben ik trots op je. Iedere dag tover je een glimlach op je gezicht en daardoor ook weer op mijn gezicht. Laatst liet je zelfs horen hoe lekker je kan schaterlachen. Weet je…toen was ik nog trotser. Al is het maar een klein mijlpaaltje voor mij is het wederom een bevestiging dat jouw ontwikkeling doorgaat.

Wat jij niet weet en hopelijk ook niet voelt is dat ik mij eigenlijk nog best regelmatig druk maak om je toekomst. Wat is er in jouw hoofdje gebeurd tijdens de val? Is er door de val niets beschadigd? Dus ja iedere mijlpaal die jij bereikt kan ik bijna een feestje vieren, wat ben ik dan gelukkig.

Dinsdag 3 april hebben we jouw controle. Het komt dichterbij maar is ook nog zo ver weg. Langzaam aan komt de spanning steeds meer terug. Ik heb geen flauw idee wat ze gaan doen. Wel een scan? Geen scan? Alleen maar kijken naar hoe vitaal je reageert, zoals alle mensen steeds doen. Iedereen zegt och hij ziet er zo goed uit, hij reageert zo goed. En binnen bij mij knaagt dan de vraag, is dat echt zo? Ik hoop het zo dat wij een super lieve engel gehad hebben die jouw val gebroken heeft en ons daarmee enorm gered heeft. Het vervelende is dat ik het niet weet….en dat ik zo graag er een antwoord op wil hebben.
Wanneer jij uit het niets zomaar ineens begint te huilen maak ik mij zorgen. Ook al laat ik het niet merken want ik troost je en zeg tegen derden dat je dit wel vaker doet maar goed bent te troosten. Ik hoop dat dit echt zo is maar die onzekerheid knaagt aan mij. Ook je rechterarm laat mij niet met rust. Er zijn meerdere artsen die gezien hebben dat die niet goed functioneert, maar wat kan je soms toch huilen als we je aan willen kleden. Wanneer je fit bent kost het je weinig moeite en laat je het niet merken maar wanneer je wat vermoeid bent lijkt het je erg pijn te doen. Toch lieten de foto’s niets geks zien en hoop ik dus maar dat het stomme toevalligheden zijn.

Een ding weet ik zeker en dat is dat ik deze dingen wel ga vertellen tijdens de controle en hoop ik dat ze mijn onzekerheid weg kunnen halen. Ik wil zo graag van je genieten maar dat kost mij nu nog erg veel moeite.

De eerste nachtmerrie is afgelopen nacht ook al een feit geweest. De angst komt ook in mijn dromen naar voren. We waren bij de kinderarts en die vertelde dat het niet goed met je ging. En wat voel ik mij dan rot. Je lieve glimlach de volgende morgen maakt dan dat de zorgen wat minder worden. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je