{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bij de geboorte leek ze een 'normale' baby...

Jullie kennen deze familie (De Groentjes) misschien al van Mamaplaats. Het AD heeft een mooi artikel aan dit dappere gezin gewijd.

Afbeelding blog 'Bij de geboorte leek ze een 'normale' baby... '

Sarah (30) heeft PCOS en zwangerschap leek eigenlijk geen optie. 

Haar vriend Matthijs (31) en Sarah zaten al in het fertiliteitstraject toen Sarah plots zwanger was, een wonder!

Sarah en Matthijs zijn jong getrouwd en hadden allebei een sterke kinderwens. Wegens geloof hebben ze geen seks gehad voor het huwelijk en ze gingen ook pas samenwonen nadat ze getrouwd waren.

Bij de geboorte van Mirthe, leek ze een 'normale' baby. Al snel bleek dat ze moeilijk at, meer huilde dan gemiddeld en niet op geluid reageerde. De gehoortest wees erop dat Mirthe doof was. 

"Dat is niet zo erg"- dachten Sarah en Matthijs in eerste instantie.

Na een half jaar had hun baby zich ontwikkeld in een huilbaby die niks at, heel bleek was en epileptische aanvallen kreeg. Ze heeft zelfs een keer 36 uur aan een stuk door gehuild. Mirthe was niet alleen doof maar ze bleek ook ernstig gehandicapt te zijn.

Ze heeft zelfs een keer 36 uur aan een stuk door gehuild

Sarah

De eerste drie jaar uit het leven van Mirthe waren Sarah en Matthijs alleen maar met Mirthe bezig, ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Om de zorg heen probeerden Sarah en Matthijs nog wat te werken, maar uitrusten was geen optie.

Gelukkig waren er genoeg vrienden en familie van Sarah en Matthijs die konden helpen zodat ze even konden uitrusten. "Mirthe is doof, blind, ze kan niet praten, krijgt sondevoeding en functioneert als een kind van 3. Matthijs en ik konden niks meer samen doen, geen filmpje kijken of uitgaan. Als we een keer konden vrijen moesten we daar heel blij mee zijn" - Sarah.

"Ondanks de heftige eerste drie jaren van het leven van Mirthe zijn we nooit boos op haar geweest. We hebben steun aan ons geloof en van familie en vrienden en we zijn heel dankbaar dat we een kindje hebben. We hebben boven haar bedje gestaan terwijl ze huilde en huilde en gedacht ga maar meisje, dan heb je eindelijk rust". Iedere keer kwam ze er toch weer bovenop. 

Mirthe is nu 6 jaar oud en ze lacht en knuffelt het liefst de hele dag. Ze gaat ook heel graag naar school. Matthijs en Sarah hebben een ritme gevonden waardoor de rust wat is weergekeerd en ze een avondje weg kunnen of een nachtje weg kunnen. 

"We genieten van elk geluksmomentje dat we met Mirthe hebben. Uiteindelijk heeft die zware tijd Matthijs en mij dichter bij elkaar gebracht. Onze band is ook zo sterk dat we aan een tweede kindje denken. Met Matthijs durf ik het aan" - Sarah. 

Bron: AD 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je