{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bezoek 6 - Peetoom & tante

Ik had een beetje dubbel gevoel bij het vertellen van het nieuws aan deze 4 mensen. Mijn oom, tante en tweeling. Hoe gingen de kids reageren? (Niet op FB!)

Afbeelding blog 'Bezoek 6 - Peetoom & tante'

Ik ben dol op die tweeling (een jongen en meisje). Mijn oom en tante heb jaren moeite gehad en vele IVF pogingen gehad, wat resulteerde in een twee-eïige tweeling. Dit was natuurlijk erg zwaar voor hen en toen zij net geboren waren, zat ik nog op school, waardoor ik veel vrije momenten en vakanties ben gaan helpen met de verzorging van die twee. Iets waar ze mij heel dankbaar voor zijn.
Ondanks deze hulp, mocht ik in het begin nooit bij mij thuis op ze passen. Ze werden heel beschermend thuis gehouden en wilden zogenaamd ECHT allemaal maar in eigen bed slapen. Terwijl als ik ze vroeg over logeren, vroegen ze eerst wat het überhaupt was. Dus ze hadden het ze nooit gevraagd!
Eenmaal ouder, rond een jaar of vier, vonden mijn oom en tante het wel eens tijd voor henzelf en toen kon het opeens wel, hoe vaker en hoe langer, des te beter. Opeens werden die 2 kinderen ze dus wat teveel.
Toen begon het tijdperk van regelmatig logeren en uitstapjes maken. Ze sliepen ontzettend graag bij mij en gingen zelfs niet graag naar huis, wilden langer blijven. Maar na drie dagen was ik ook op en vond ik het tijd voor ze om naar huis te gaan.
Alleen aan dit tijdperk zou voor die kids dus een einde komen. Iets waar ik dus tegenop zag om het ze te vertellen en ook was ik zeer benieuwd naar de reactie van mijn oom en tante hierop, aangezien ze hun enige oppas zouden kwijtraken.

Enfin, eenmaal aangekomen lagen de kinderen NET in bed. Opeens een half uur eerder dan hun gebruikelijke tijd, dus dat vond ik al vreemd. Maar toen mijn oom beneden kwam, zag ik al dat zijn gezicht op onweer stond en hij een slechte bui had. Nog geen drie minuten later begon mijn neefje te roepen dat hij naar beneden wilde, want hij wilde ons zien.
Na een hoop gezucht en geruzie tussen mijn oom en tante werden de twee uit bed gehaald. Ik vertelde vervolgens dat ik nieuws had en liet de kinderen de echo foto zien. Zij hadden namelijk enkele weken daarvoor uitgelegd gekregen wat dit was, want een vriendje van hen kreeg een zusje.
Ze begonnen allebei te lachen en mijn nichtje begon meteen te springen. Ze meende namelijk dat ze een zusje kreeg, hahaha. Dit was dus al de eerste teleurstelling voor haar toen we uitlegde hoe het zat.
Meteen brak mijn oom door zijn slechte bui heen en feliciteerde ons. Mijn tante deed hetzelfde, maar daarna was ze erg stil. Ik wist meteen waaraan ze dacht. Vervolgens riep ik de kinderen bij mij en vroeg of ze even goed wilden luisteren, want we moesten hen nog wat vertellen... het logeren was niet meer mogelijk.
Mijn nichtje was meteen heel begripvol en zei dat de baby inderdaad anders geen plek had en zij zeker haar kamertje wilde afstaan. Mijn neefje daarentegen, barstte in tranen uit en rende naar boven. Die heb ik de rest van de tijd dat we daar waren niet gezien. Mijn nichtje zag dat ik er wat van geschrokken was en probeerde mij te troosten (het is echt een schatje!) en zei dat dat wel goed kwam met hem. Ook zag ik aan mijn oom en tante dat ze niet zo blij waren dat ze hun oppasadresje kwijt waren, dit gaat nog een staartje krijgen (en dat is ook zo helaas....)
De dag daarna heb ik nog gebeld met de kinderen en alles was gelukkig goed, al begon hij wel weer even zielig te doen aan de telefoon dat hij het wel heel erg ging missen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je