{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bezig met bevallen? Wacht, het ziekenhuis kan je weigeren!

Tegenwoordig hebben ziekenhuizen vaak te weinig plek

Afbeelding blog 'Bezig met bevallen? Wacht, het ziekenhuis kan je weigeren!'

De meeste vrouwen denken dat als de bevalling begint, het ziekenhuis een veilige haven is. En dat is ook zo, mits er plek is. Een bevallende vrouw wordt steeds vaker geweigerd door personeels- en ruimtetekort. Soms moeten verloskundigen vier verschillende ziekenhuizen bellen, voordat er een plekje wordt toegewezen.


Door fusies van ziekenhuizen is zorgt voor dit huidige tekort aan bevallingsplaatsen. Steeds meer bevallocaties sluiten en steeds meer vrouwen willen of moeten bevallen in een ziekenhuis. Je kunt je voorstellen dat er een aantal vrouwen in gevaarlijke situaties kunnen komen.


Men is nu aan het kijken of er vrouwenklinieken kunnen komen. Het idee is dat deze klinieken op het terrein van de ziekenhuizen staan. De verloskundigen begeleiden hier met pijnstilling en CTG's. Het ziekenhuis grijpt in als er zwaardere ingrepen nodig zijn. Het idee van deze klinieken staat nog in de kinderschoenen. 


Bron: Metronieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je