{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bevalling dochter A

14 april 2005

Afbeelding blog 'Bevalling dochter A'

Hallo allen 

Mijn eerste bevalling van dochter A is alweer ruim 14 jaar geleden. 11 april 2005 was ik uitgerekend. Maar het dametje wat tijdens de zwangerschap al eigenwijs kon zijn (weg zwemmen van de doppler) was nu ook eigenwijs. Ze bleef nog lekker een paar dagen in haar warme huisje. 

13 april 2005

In de ochtend nog voor controle bij de verloskundige geweest. Bloeddruk nog steeds prima. A deed het ook nog goed in mijn buik. Ook heeft ze gevoeld of ik al ontsluiting had. En we zitten op 2 cm. Ik mocht als de vliezen waren geknapt na het ziekenhuis. Kamer was al vanaf 10 april vast gelegd dit omdat mijn bekken nog niet volgroeid waren ivm jonge leeftijd. Mijn vader was mee geweest na de verloskundige en toen we thuis waren natuurlijk mijn moeder ingelicht dat ik 2 cm had. Nou mijn moeder die had het niet meer en is de hele woning van boven tot onder nog wezen schoonmaken en soppen. En ik ik ben die dag nog rustig aan de wandel gegaan en naar mijn oma toe gegaan. Geen gerommel en geen weeën. S avonds de dingen gedaan die ik altijd doe. En natuurlijk nog met vader van A op MSN kletsen. Om 21.59 braken mijn vliezen en vormde op de stoel en voor de pc een mooie waterballet. Dit gemeld op MSN aan de vader en hij en zijn moeder zouden zich klaar maken om na het ziekenhuis in A te komen. Ik heb het ziekenhuis ondertussen gebeld en ik mocht die kant opkomen. Toen geïnstalleerd in de verloskamer vader van A was er ook al snel. Aanstaande opa en oma (moeder van vader) die zaten in de gang. Al wou de moeder er graag bij zijn. Rond 01.00 uur zijn ze toch maar richting huis gegaan. En wachten ze het telefoontje af van K. De hele bevalling waren de weeën goed te doen en kon ik ze weg puffen om het moment dat ik nog niet mocht persen. En om 06.30 kreeg ik persweeen en zat ik op 10 cm en moest dus bij elke wee mee persen. Om 06.59 uur was ze daar dan onze mooie dochtertje. We wisten dat het een kleintje was dat was al duidelijk bij de echo's ze was 46 cm Lang en woog 2580 gram. Ik had afgesproken dat als ze er uit was dat ze laag net boven het schaambeen op mij gelegd werd. Mijn dochtertje is er zelf met een beetje hulp van mij er ingeslaagd de weg na mijn borsten te vinden. Ze hapte meteen goed aan en dronk al lekker binnen een uur aan mij borst. Na het uurtje bij mij zijn is ze geconcentreerd appascore was meteen een dikke 10. Wel hebben we een nachtje op het ziekenhuis gelegen omdat A na de eerste voeding uit de borst bij de andere voedingen niks meer van de borst wou weten. Ze kreeg alle borstvoedingen uit een flesje. 15 april 2005 begon dan echt ons leventje als moeder en dochter. Voor nu sluit ik deze blog en vertel ik de volgende blog over de kraamtijd 


Liefs Jannie 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je