{{ message.message }}
{{ button.text }}

Beste moeders, lieve huilbaby's

Moeders, wat moet het zwaar zijn. Slapeloze nachten, de machteloosheid. Niet wetende wat er aan de hand is.

Afbeelding blog 'Beste moeders, lieve huilbaby's'

Wat gek eigenlijk dat ik je een huilbaby noem, lief babymensje, want je bent veel meer dan dat! Ik doe het voor nu toch even want dan snappen wij volwassen mensen, meteen waarover het gaat.

Moeders, wat moet het zwaar zijn. Slapeloze nachten, de machteloosheid. Niet wetende wat er aan de hand is. Vele onderzoeken. Bij een baby die veel huilt, kunnen meerdere dingen spelen. Iedere hulpverlener begeleidt hierin vanuit zijn eigen professie. Ik kan me voorstellen dat je het liefst wilt dat het huilen stopt, dat je weet wat er mankeert en dat je weet hoe je kindje te kunnen helpen.
Ik ben een leek, in die zin dat ik het met mijn kinderen niet heb meegemaakt. Wel kan ik zeggen dat ik in mijn werk intuïtief contact maak met mensen, ook met baby’s. En vanuit die hoek wil ik graag mijn kijk hierop met je delen. Vooropgesteld dat elke baby een eigen verhaal heeft en dat niet alles te vangen valt in dit ene blog.

foto: Wij Jonge Ouders
Allereerst denk ik dat de vraag bij een huilbaby niet alleen zou moeten zijn: “hoe stop ik het huilen?”
maar meer “hoe kan ik mijn kindje hierin de steun geven die het nodig heeft?”. Ik begrijp heel goed dat de eerste vraag leeft. Weet wel: bij de eerste vraag staat vaak de ouder voorop. De tweede vraag is veel meer een vraag vanuit het kind.
Met het intuïtief werken kijk ik er, behalve vanuit een praktische kant, ook vanuit een spirituele manier naar. Als we geboren worden, beginnen we een nieuw leven, in een nieuw lijf. Onze ziel heeft al een reis van meerdere levens afgelegd. In elk leven is de ziel in staat om te ervaren en verder te groeien. Op de plek waar onze ziel heen gaat als we overlijden kunnen we niet groeien door ervaringen op te doen, dat kan weer vanaf het moment dat we geboren worden.

Een pasgeboren baby kan in zijn beleving nog dichtbij het vorige leven zijn. Het kan zijn dat het kindje nog niet weet dat het de ervaringen uit een vorig leven mag loslaten. Ook kan het zijn dat een vorig leven zo abrupt geëindigd is dat nog niet alles is losgelaten. Dat er eerst, dus in het begin van het nieuwe leven, nog dingen zijn die ‘eruit moeten’. En dat uiten kan een baby alleen door te huilen. Vanuit dit gezichtspunt hoeft een baby niet te stoppen met huilen maar kun je je afvragen hoe je er het beste voor je kindje kunt zijn.

Als er nog dingen zijn die je kindje wil loslaten of als er nog dingen zijn die je kindje wil doorleven in het prille begin van dit leven, geef het dan wat het nodig heeft. En dat ben jij! Neem je kindje in je armen en laat het kindje voelen dat jij er bent. Ook en juist als het in het begin moeilijk gaat. Dat geeft je kindje veiligheid en geborgenheid. Weet ook dat er geen enkel pasgeboren wezentje is dat zo afhankelijk is van zijn ouders als een mensenkind. Bedenk maar even: een vis kan al zwemmen en vele andere dieren leren al lopen. Met dat extra beetje zelfstandigheid kan een dier al iets meer zélf zorgen voor wat het nodig heeft. Een baby heeft jou nodig, in alles. Weet ook dat een kind iets wil duidelijk maken. Een baby kan dat alleen door te huilen. Het heeft met het huilen een boodschap. Behalve de vraag om bijvoorbeeld eten/drinken of een schone luier, kan het ook een vraag zijn om opgepakt te worden en de geborgenheid van de moeder te voelen. Het lijfelijke contact tussen moeder en kind is één van de eerste levensbehoeften van een pasgeboren baby.

Misschien 'heb ik makkelijk praten', ik heb het niet eerder zelf meegemaakt, een kindje dat veel huilt of alleen maar blijft huilen. Voor alle moeders en ook voor mezelf; ik hoop dat ik de kracht en de moed vind om mijn kind in de armen te nemen. Ook al ben ik uitgeput. Ook al voel ik me machteloos. Ik vertrouw erop dat ik in alle onrust mijn eigen gevoel (intuïtie) kan blijven volgen. Zodat ik de juiste keuzes weet te maken voor mij en mijn kindje. Want ik ben ervan overtuigd dat niemand anders dan ikzelf het beste weet, wat mijn kindje nodig heeft.

Ben jij benieuwd naar de diepere betekenis van het huilen bij jouw kindje? Ieder kindje heeft hierin zijn eigen verhaal en zijn eigen ervaringen. Intuïtief contact geeft je daarover meer helderheid. Bij een baby die veel huilt kunnen meerdere dingen spelen. Iedere hulpverlener geeft begeleiding vanuit zijn eigen professie. Intuïtief contact heeft hierin een duidelijke meerwaarde omdat er gekeken wordt vanuit het kind. Het kind laat zien wat er aan de hand is en waar dat vandaan komt. Heb je vragen hierover dan ben je van harte welkom! Ik begeleid jullie graag zodat jij je kindje precies dat kunt geven wat het nodig heeft.


Maud Ties is intuïtief coach. Ze begeleidt vrouwen, ouders en kinderen en aanstaande moeders. Ze leert je jouw intuïtie verder te ontwikkelen zodat jij in je kracht gaat staan. En Maud maakt intuïtief contact, met jou of je kind, om jou meer helderheid te geven. Ze begeleidt ook zwangere vrouwen in "vol vertrouwen bevallen".

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je