Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Babyspullen

Besparen met Toon® van Eneco

Het woord van 2015 is voor veel mensen ‘besparen’. Allemaal willen we aan het eind van de maand nog wat extra centjes overhouden.

Maar met de bergen luiers die er per week doorheen gaan, kleding die geshopt moet worden omdat de kleine een groeispurt heeft en natuurlijk de vaste lasten, wordt besparen er niet makkelijker op. Gelukkig zijn er veel dingen waar je wel op kunt besparen. En één van die dingen is de energierekening. Met Toon® van Eneco krijg je meer inzicht in je energieverbruik en –kosten, waardoor je zonder al te veel moeite geld kan besparen.

Toon helpt met besparen

Meer inzicht in je energierekening, maar hoe dan? Voor veel mensen is de energierekening een bedrag dat elke maand automatisch van de rekening wordt gehaald. Maar met hulp van Toon kan je invloed uitoefenen op de hoogte van dit bedrag. Door de koppeling met je energiecontract zie je namelijk altijd het actuele verbruik in euro’s. Verbruik je meer dan ingeschat? Dan krijg je een melding. Met het inzicht dat Toon geeft en de adviezen die je krijgt, leer je slimmer met energie om te gaan. Bovendien: hoe langer je Toon hebt, hoe beter en persoonlijker het advies wordt.

Energieslurpers ontmaskerd

Hoeveel energie kost het draaien van een wasje en wat gebeurt er als je de blender aanzet voor het groentehapje van de jongste? Toon laat precies zien wat je wanneer aan stroom en gas verbruikt. Op dit moment, maar ook per dag, week, maand en jaar. En met de Slimme Stekkers kun je precies zien hoeveel een apparaat of een groep apparaten verbruikt. Energieslurpers, zoals de TV hoek of een lamp die nog ergens in huis brandt, spoor je zo eenvoudig op.

Altijd een warm thuis

Toon bespaart automatisch op je energie. In plaats van je verwarming vol aan of uit te zetten moduleert Toon. Dat betekent dat Toon je verwarming zo nodig iets harder of zachter zet. Toon weet precies op welk moment hij je cv-ketel moet aansturen om de juiste temperatuur te bereiken op het door jouw gewenste tijdstip. Ideaal zo met de winter voor de deur. Bovendien verbruik je door deze efficiënte aansturing automatisch minder energie.

Personal assistant

Geen energie van Eneco, maar lijkt zo’n personal assistant in de vorm van Toon je wel wat? Toon is nu ook voor iedereen beschikbaar, ook als je geen energiecontract bij Eneco hebt. Benieuwd? Kijk op
eneco.nl/toon
voor meer informatie of bekijk onderstaande video voor meer bespaartips.

8 jaar geleden

Ja, Tina, dat doen wij ook. Maar ook vooral dikke truien! Het is toch bijna kerst ;-)

8 jaar geleden

Wij proberen zo min mogelijk de kachel aan te doen en gewoon onder een dekentje te gaan liggen!

8 jaar geleden

Mij lijkt de Toon dus zo handig. Heel veel mensen zullen zeggen van ´wat heb je eraan=´, maar ik zou hem best in huis willen hebben hoor.

8 jaar geleden

Op facebook ook al gereageerd maar hier ook even: Mijn 4 favoriete tips voor energie-besparing. -'s avonds onder een dekentje zitten als je tv kijkt. -Als je aardappelen 's morgens al aan de kook brengt en daarna de pan onder een dekbed zet zijn ze 's avonds gaar zonder dat je zoveel gas verbruikt, het zelfde geld voor rijst. -hang op dagen dat je toch geen bezoek verwacht de was vlak bij de verwarming het vocht doet het warmer lijken (waardoor je de verwarming lager zet.) -ventileer goed ventilatieroosters open of ramen op een klein kiertje is beter dan alles potdicht.