{{ message.message }}
{{ button.text }}

Besnijden?

Is besnijden kindermishandeling?

Afbeelding blog 'Besnijden?'

Een tijdje terug, in "24 uur met ...", werd Ali B geïnterviewd door Theo Maassen. Deze combinatie was redelijk explosief en vooral toen het onderwerp op besnijdenis kwam. Theo was volledig geshockeerd dat Ali zijn zoons had laten besnijden. Nou vraag ik me wel af hoe echt die "shock" was, aangezien Theo heel goed wist dat hij een moslim interviewde en dat heel veel moslims besnijden, maar er rees bij mij wel een vraag op: is besnijden kindermishandeling?

Wanneer het gaat om meisjesbesnijdenis, is het heel duidelijk. Dat is kindermishandeling, want de meisjes die dit ondergaan worden meestal vreselijk verminkt en veel meisjes overlijden daarna aan infecties, of aan de gevolgen van de eerste keer dat ze seks hebben.

Jongensbesnijdenis vergelijken met meisjesbesnijdenis gaat mij dan ook net een stap te ver, maar ik vraag me wel af waarom dit zo geaccepteerd is. Nou gebeurt het in Nederland een stuk minder dan in bijvoorbeeld Amerika en Canada, maar het gebeurt wel. En, laten we eerlijk zijn, wanneer je je zoon laat besnijden (zonder dat het medisch noodzakelijk is) verander je iets aan zijn lijf, zonder dat het nodig is. En wat ik nog belangrijker vind, je doet dat ook zonder dat je kind het er mee eens of oneens kan zijn.

Ik ben er nog niet helemaal uit wat mijn mening of besnijden nou is, maar ik neig er naar om te zeggen dat het niet moet kunnen. Behalve om medische redenen dan. Wat vinden jullie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je