{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bescherm je kindje vermijd schadelijke stoffen

Afbeelding blog 'Bescherm je kindje vermijd schadelijke stoffen' Achtergrond blur afbeelding
Dat het babyhuidje kwetsbaar is en goede verzorging nodig heeft is alom bekend. Maar waar moet je nou op letten? Er is op het gebied van babyverzorging heel veel aanbod en niet alleen in merk maar zeker ook in kwaliteit. Als zwangere of pas bevallen moeder zie je vaak door de bomen het bos niet meer en ben je snel geneigd om het meest bekende merk uit het schap te pakken. Maar is dat nou wel zo verstandig?  Hieronder vind je een beknopte checklist van de meest schadelijke stoffen die in babyverzorging zit verwerkt. (Op deze lijst van schadelijke stoffen staan ook stoffen die zich al op de SIN-lijst bevinden. De lijst van schadelijke stoffen samengesteld door het International Chemical Secretariat, die met onmiddellijke ingang zouden moeten worden verboden.)    

 

Waarom zijn juist kinderen zo kwetsbaar?

  Kinderen zijn gevoeliger voor risico‘s van chemische stoffen, omdat hun hele lichaam (immuunsysteem, zenuwstelsel) in ontwikkeling is en onvolgroeid. Chemicaliën kunnen de signalen van bijvoorbeeld het endocriene systeem veranderen en zo op de lange termijn van invloed zijn op de voortplantingsorganen, maar ook op het gedrag van het kind. De huid is een belangrijke blootstellingsroute voor chemische stoffen, met name bij lichaamsverzorging. Agressieve of ongeschikte producten kunnen leiden tot allergieën of eczeem. (bron WECF)   Schrikken of niet! Laat je dus niks wijsmaken door keurmerken, groen-claims en hypoallergene producten maar lees altijd de ingrediëntenlijst. Print desnoods dit lijstje uit en stop hem in je tas zodat je altijd kunt spieken op welke stoffen je moet letten. Wij hebben natuurlijk ook heerlijke gifvrije baby- en kinderverzorging voor je klaar staan zodat je niet verder hoeft te zoeken. Onze lijn babyverzorging hebben we zelfs al voor je getest lees: Glanzende haartjes en een zijdezacht huidje

Bbie gifvrije babyverzorging verkrijgbaar bij Op Een Grote Paddestoel

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je