Snap
  • Baby
  • Gezond

Bah, bah en nog eens bah

Vanochtend gebeurde dan eindelijk iets waar ik al heel lang bang voor was dat het een keer zou gebeuren.

Even de koffie aanzetten in de keuken en het brood uit de vriezer leggen om te ontdooien. In de paar seconde die ik niet had gekeken naar mijn dochter gebeurde het. 

Ik kwam de keuken uit en daar stond ze met iets bruins in haar handen en langs haar mond. Ik vroeg nog: "wat heb je daar?" Maar ik wist het direct, een kattendrol! Zo vlug als ik kon pakte ik haar op ging naar de kraan en spoelde haar mondje en waste daarna haar handjes. Voor zover ik het heb gezien heeft ze het na de eerste hap gelijk weer uitgespuugd maar helemaal zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Daarna nog even heel goed haar tandjes gepoetst en haar tong en daarna maar een echt ontbijtje gegeven. 

Bah wat smerig! Ik vroeg me dan ook af hoe het in vredesnaam kon gebeuren. We hebben de kattenbak expres op de hal om deze taferelen te voorkomen. Ik heb haar ook uitgelegd dat de kattenbak vies is. Als ze weleens samen met mij in de gang is gaat ze op een afstandje staan en roept dan: "BAH". Moeders voelde zich heel goed dat ze haar dochter dit had bijgebracht.

Maar toen ik eens even goed de vloer inspecteerde wist ik wat er gebeurd was. De kat had afgelopen nacht een drol onder zijn pootje meegenomen de woonkamer in en is blijven liggen naast de stoel. Ik heb het stukje niet direct opgemerkt toen ik beneden kwam en ben direct doorgelopen naar de keuken. En natuurlijk ziet het haviksoog van mijn dochter dit weer wel! 

Gelijk even gegoogeld en eigenlijk kan het niet heel veel kwaad. Maar toch maakte ik me zorgen. Vooral omdat het echt zo smerig is. Ik moet er niet aan denken dat in mijn mond te steken, ik ga bijna over mijn nek als ik er alleen al aan denk. Maar ja, ik hoop dat ze na dit culinaire uitstapje ook wel weet dat een drol echt niet lekker is. 

BAH BAH BAH!

9 jaar geleden

ooo gatsiedarie ik moet er niet aan denken. Mijn mond trekt samen bij het idee. Dit zou mij er nog meer toe aanzetten om echt regelmatig te ontvlooien en ontwormen. Toen onze kat nog leefde had hij het ook wel eens dat er iets aan zijn kont bleef hangen. Je kan er dan echt weinig aan doen. Toen Andreas een paar maanden was hebben we hem moeten laten gaan dus dit soort trafelen hebben we nooit gehad. Maar wat zien die kleintjes dan een hoop zeg en alles willen proeven. Hier worden ook nog wel eens steentjes geproeft en toen Andreas nog een stuk jonger was moest ik echt alles in de gaten houden van papier tot broodkruimels die nog op de grond lagen. Ik hoop echt voor je dat ze nu ook weet wat bah betekent want alleen bah zeggen is niet genoeg, ze moeten de betekenis van bah ook kennen. Andreas zit ook regelmatig met zijn handen in de vuilinsbak als ik de kastdeur van slot laat. Ook hier is bah zeggen niet echt voldoende. Heel veel succes met het leren dat kattenpoep smerig is.

9 jaar geleden

Oh gatver, jah.... hier een paar weken geleden precies hetzelfde. Mijn man stond op dat moment toevallig onder de douche dus heb mijn dochter opgepakt en zo bij m onder de douche gezet (eerst uitgekleed natuurlijk) Krijg er nog rillingen van als ik eraan denk!