{{ message.message }}
{{ button.text }}

babyzwemmen wanneer mag dat en wat kun je verwachten?

Wanneer kun je gaan babyzwemmen en wat kun je verwachten? Ik had geen idee de eerste keer en heb het zwembad gebeld voor informatie.

Afbeelding blog 'babyzwemmen wanneer mag dat en wat kun je verwachten?'

 Omdat mijn kleine meisje zo van een badje en de douche houdt ben ik met haar gaan babyzwemmen. 

Wanneer mag je gaan babyzwemmen?         Op de site van zwembaden wordt aangegeven hoeveel weken oud de baby moet zijn, maar ik had toch maar even gebeld. Het bleek zo te zijn dat ze mogen zwemmen na de eerste inenting. Bij sommige zwembaden moet je dit zelfs aantonen met de entingskaart. ik ging bij 7 weken voor het eerst. 

Wat neem je allemaal mee?                -Zwemluiers gehaald bij de drogist, een zwembroekje (optioneel), zwemkleding voor jezelf, handdoek voor allebei, schone luier, luier doekjes, babyOlie of baby lotion (dan kun je de kleine lekker insmeren na het zwemmen)

Babyzwemmen is vaak 's ochtends vroeg. Ik neem mijn kleintje mee in haar pyjama. Ik parkeer de wandelwagen in de hal van het zwembad en de maxi cosi mag altijd mee naar binnen. Super handig, dan heb je je handen vrij om zelf om te kleden. De kleine kleed je pas om in het zwembad. Daar is het lekker warm. Babyzwemmen is maar 30 min maar erg intensief voor zo'n kleintje. Als ze wat ouder zijn kun je nog daarna spelen in het peuterbad. Tijdens het babyzwemmen worden  kinderliedjes gezongen en verschillende oefeningen. Ik kende in het begin geen enkel liedje maar dat leer je snel. Ze geniet echt van het zwemmen. Onderwater gaan vond ik in het begin best spannend, er zijn ook ouders die dat in het begin niet willen. Hoe kleiner ze zijn hoe makkelijker het gaat  ze sluiten automatisch alles af zoals de keel. 

Na het zwemmen nog even lekker afspoelen onder de warme douche en dan snel aankleden. Vaak valt  ze daarna al in slaap in de maxi cosi. Dan kan ik rustig omkleden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je