Snap
  • Baby

Babyzwemmen - Heb jij het gedaan met je baby?

Ben jij gaan babyzwemmen met je kleintje? Vanaf welke leeftijd en hoe vond je dat?

Wat is er nou heerlijker dan samen met je baby lekker in het water te spatteren in het zwembad met nog veel meer andere schattige baby’s en hun mama’s? Het leek mij echt geweldig!

Hoe omslachtig!?

Al voordat dochterlief geboren werd wist ik zeker dat ik wilde gaan babyzwemen met haar. Toen ze een paar weken oud was ben ik gaan informeren bij het dichtstbijzijnde zwembad wat de mogelijkheden waren. In de periode waarin ik wilde starten met de lessen was er hoogstwaarschijnlijk al geen plek meer. Daarnaast móest ik eerst een abonnement afsluiten bij het zwembad en dan kon ik pas een aanvraag doen voor een plekje. Hoe omslachtig en onzeker!? Ik wist even niet zo goed wat te doen en wilde het later nogmaals proberen. Uiteindelijk is het er gewoon niet van gekomen om met dochterlief te gaan babyzwemmen.

Plons!

Afgelopen week ging ons meisje dan eindelijk voor de eerste keer met papa en mama zwemmen in het grote zwembad. Ze is inmiddels al 15,5 maanden en verder dan een pierenbadje in een buitenzwembad is ze niet gekomen. Natuurlijk heeft ze er al heel wat uren in ons bad en zwembadje in de tuin op zitten, maar nu was het eindelijk tijd voor het “echte” werk.

En dat was een groot succes! 100 keer zelf van de glijbaan, kijken hoe papa van de grote glijbaan af gaat, zwemmen in haar zwemband. Kijken en zwaaien naar alle kindjes en andere mensen in het zwembad. Wat een plezier had mevrouwtje en wat genoten wij van haar! Wat zonde dat we dit niet eerder hebben gedaan! Dat is weer een wijze les voor bij een volgende baby. Gewoon lekker gaan babyzwemmen! Of gewoon met beide kindjes vaker samen naar het zwembad gaan. Wat kun je toch lekker genieten samen met je kindje in het zwembad. Heerlijk! Hadden we dit maar veel eerder gedaan!

Ben jij met je baby gaan babyzwemmen? Ga je regelmatig met je kind(eren) zwemmen? Vind jij dat ook zo’n leuke activiteit?

8 jaar geleden

Bij jullie is het gelukkig stukken beter geregeld!

8 jaar geleden

Wat stom dat het met abonnement en met hoeveelheid plekjes gaat bij jullie. Hier kun je gewoon een rittenkaart kopen of losse lessen en je mag altijd aanschuiven. Dat vind ik juist zo fijn. Soms is er een periode dat ik weinig tijd heb of Nino veel ziek is en we niet gaan en dan zijn er weer momenten waar we elke week gaan. Die vrijheid is juist zo prettig met zo een kleintje. Nino vind het zwemmen echt heerlijk al vond hij het wel vreemd toen hij nog kleiner was. Hij is in ieder geval niet bang voor water en dat is wat ik hoopte dat we hier uit zouden kunnen halen.

8 jaar geleden

leuk zo'n waterratje...hopen dat het snel februari is :-)

8 jaar geleden

Ik ben met Dunya gaan zwemmen vanaf dat ze 1 jaar was en ze is gestopt toen ze haar C diploma binnen had. Nu krijgt ze schoolzwemmen en daarna in februari, doe ik haar op zwemvaardigheid. Ze is dol op zwemmen, al vanaf de eerste les. Ze genoot vanaf de eerste seconde. Niet dat ze daardoor sneller haar A haalde. Helemaal niet. Die haalde ze pas toen ze bijna 7 was. Maar een jaar daarna had ze alledrie de diploma's binnen. En ze heeft altijd plezier gehad in de zwemles en ze mist het enorm. ;)