{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babyspullen knutselmiddag, babymassage en babyzwemmen

Deze week stond in het teken van Nino dat is wel duidelijk. Een Boxkleed maken, naar babymassage en naar baby zwemmen gaan... baby baby baby

Afbeelding blog 'Babyspullen knutselmiddag, babymassage en babyzwemmen'

Afgelopen week zijn we voor het eerst samen geweest voor een klein knutselclubje. Het idee is om elke maand 1 keer samen te komen om iets leuks te maken. Veel van de dames die mee doen hebben een kleintje dus wordt er al snel iets gemaakt voor de baby's. Dit keer maken we een kleed. Ik maak er eentje met een dikke vulling voor in de box. En de kinderloze maken er gewoon eentje voor op de bank.

kleed.jpg

(het voorbeeld kleed)

Van mijn werk heb ik een super leuk kraamcadeautje gekregen. Namelijk een babymassage cursus. Ik heb meteen ook een vriendin met haar kleintje mee genomen en vrijdag hadden we de eerste les.

De eerste les was vooral veel theorie, de kleintjes moeten immers langzaam aan de massage wennen en kunnen nog niet meteen een half uur aan. We zaten in een warme ruimte zodat de baby's heerlijk zonder kleertjes konden liggen, wel waren twee kindjes door de heerlijke warmte meteen vertrokken. Dat werd voor die twee moeders dus oefenen op een pop. Was ik even blij dat Nino wakker bleef. Nino wist nog niet zo goed wat hij ervan moest vinden en was een klein beetje zeurderig. Na een paar minuten was hij het wel weer zat maar dat is prima. Als het goed is kunnen ze steeds iets meer aan. Volgende keer proberen we het gewoon weer opnieuw. 

Eigenlijk zou je ook thuis moeten oefenen en dat wil ik ook erg graag, waar doe ik het anders voor. Het enige wat mij tegen houdt is dat je een kamer tot 24 graden moet opwarmen zodat je kindje lekker bloot kan liggen maar ik heb centrale verwarming en om nou mijn hele huis zo warm te maken zie ik niet echt zitten. Dus moet ik nog maar even een klein straalkacheltje regelen zodat ik ook maar één kamer kan opwarmen. 

Ik heb alweer zin in de volgende les en ik ben zo benieuwd of het inderdaad steeds beter zal gaan, we zullen zien.

Verder zijn we met ons kleine gezin ook voor het eerst gaan baby zwemmen. Ook daar waren vriendin met haar vriend en kleintje gezellig ook. Nino vond het in het begin niet zo leuk en moest huilen toen hij het water in kwam. Na een paar minuutjes kwam hij gelukkig wel tot rust en liet alle vreemde bewegingen in het water toe. Hij was vooral geïnteresseerd in alle lichten op het plafond, haha. De eerste keer dat Nino's gezicht onder water kwam schrok hij en moest weer eventjes huilen maar de tweede keer ging dat al stukken beter. Ik denk dat als hij het wat vaker doet het steeds leuker gaat vinden. Volgende week maar weer doen, nu al zin in!

Verder heb ik een nieuwe wipstoel gekocht van TinyLove. Wat is dat ding geweldig. Het trilt en er hangen boven boven waar je van alles aan kunt hangen. Ook hangt er een krab boven die muziek kan maken en bewegende lichtjes heeft. Nino vind het super leuk!

80170f66-3197-43f9-9b72-1b7cec8ab246.png

(Nino in zijn nieuwe wipstoel)

Al met al was het een week volgepland met dingen voor mijn kleine man. Al ben ik ook al één middagje naar mijn werk gegaan en heb ik Nino bij oma achter gelaten. Dus ook werk komt langzamerhand weer iets meer op de voorgrond. Het aftellen is begonnen over 2 weken begin ik weer en gaat Nino naar het kinderdagverblijf, spannend, maar daarover vertel ik meer als het zo ver is.

IMG_0155.JPG

(Op weg naar oma)

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je