{{ message.message }}
{{ button.text }}

babyspullen doneren aan een goed doel

Wat te doen met al die te kleine kleertjes, luiers en slaapzakken? Doneer ze aan een goed doel!

Afbeelding blog 'babyspullen doneren aan een goed doel'

Wist je dat maar liefst 19.000 kinderen jaarlijks geboren worden onder de armoede grens. Dat is toch bizar veel? 

Toen Charlotte na ruim tien weken haar maatje 50 niet meer paste, ging ik over op een grotere maat. Met enige tegenzin waste ik alle te kleine kleertjes en legde ze in een lade. Toen in een bak in de kast. En toen, toen was alles vol en moest ik er echt aan geloven. Opruimen. Die lieve garderobe die ik zo zorgvuldig had samengesteld kon ze niet meer aan. Ik besloot een stapel van spullen te maken die me dierbaar zijn, die ik niet weg wilde geven of gooien. Deze zitten in een luchtdichte zak. De overige kleding verzamelde ik om weg te geven. 

stichting babyspullen 

Op instagram deelde ik mijn opruimperikelen en vroeg ik ook wat te doen met de te kleine kleren, slofjes, pyjama's en slaapzakjes. Ik kreeg de tip Stichting Babyspullen. Een belangeloze stichting, bestaand uit vrijwilligers, die gezinnen helpen met de eerste spulletjes voor hun ongeboren kindje. Is dat nodig dan, in een land als Nederland? Dat is wat ik me als eerste afvroeg. Ik ging er namelijk eigenlij van uit dat het naar kindjes in het buitenland zou gaan. 

Tot mijn schrik gaat het dus om zo'n 19.000 baby's per jaar die geboren worden in gezinnen onder de armoedegrens. Een flink aantal, die we met een klein gebaar heel goed kunnen helpen.

bekijk hier mijn video: 


hoe kun je helpen?

  • je kunt spullen schenken

Alles wat een baby nodig heeft in de kraamweek. Op de website vind je een overzicht met spullen die ze nodig hebben, maar niet veel krijgen. Dit moeten ze dan kopen om aan te vullen.

  • je kunt geld doneren, eenmalig of maandelijks

Je kunt een maandelijkse bijdrage storten of een eenmalig bedrag. Het geld wordt gebruikt om de pakketten aan te vullen met spullen die ze niet voldoende ontvangen, of die nieuw nodig zijn in verband met hygiene.

tip: bedrijven kunnen ook geld schenken, wat ook nog eens fiscaal aantrekkelijk is! Dus zamel geld in met je collega's, sportvereniging of andere club en doneer.

Nadat ik alle spullen had verzameld die ik zelf kon weggeven, heb ik ook vriendinnen in mijn omgeving gevraagd of ze spullen hadden. Met z'n drieën hebben we het voor elkaar gekregen om 3 grote kartonnen dozen vol te kunnen schenken. Naast kleding hebben we er ook knuffels in gedaan, sommige nog nieuw in de verpakking. Zo ook speentjes, flesjes, slofjes en luiers die inmiddels te klein zijn. Ook besloot ik wat spullen nieuw te kopen, iets wat ik heel handig vond die eerste weken of fijn in gebruik. Zo haalde ik hydrofiel washandjes, een flessen borstel, melkpoeder containers voor onderweg, rompertjes en slabbetjes. 

hoe schenk je spullen?

Het is heel simpel: alles wat je wilt doneren verpak je in een grote zak die je kunt sluiten of knopen. Bijvoorbeeld een vuilniszak of een shopper. Je bekijkt op de website waar er een container staat bij jou in de buurt [klik hier] en gooi hier de zakken in. Deze containers staan meestal bij een verzamelpunt of een woonhuis. Het kan anoniem en vrijwel op elk tijdstip. 

bekijk hier de lijst met schaarse spullen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je