{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babyshower bij tweede kindje (vervolg)

Mijn keuze

Afbeelding blog 'Babyshower bij tweede kindje (vervolg)'

Wow, wat een reacties kreeg ik op mijn blog over mijn dilemma. Misschien moet ik even uitleggen waarom ik geen fan ben van babyshowers. Bij babyshowers die ik heb meegemaakt m贸et er vooral van alles, in mijn ogen duffe dingen. Dus: slabbetjes versieren, cupcakes versieren, babyfoto's raden. En dan moeten we ook nog allemaal iets te eten meenemen, liefst in de kleur roze of blauw. Om er vervolgens achter te komen dat niemand jouw baksel heeft aangeraakt omdat er veel te veel eten is. Tijd om gezellig met je vriendin te kletsen is er niet. Sorry, maar ik heb er gewoon 茅cht niks mee!

Het maakt mij overigens niet uit of het om de eerste, tweede of derde baby gaat. Natuurlijk zijn alle baby's even bijzonder en belangrijk! Ik ga daarom ook heel graag op kraamvisite. Het maakt mij dan niet uit of we daar met een grote groep zitten, of dat we op speeddate mogen, of dat we echt rustig de tijd krijgen om de baby te bewonderen. Het feit dat er een kindje is geboren mag gevierd worden. Ik vind wel dat als een moeder al een keer een babyshower heeft meegemaakt dat een tweede niet echt veel toegevoegde waarde heeft.

Jullie zijn misschien benieuwd of ik toch ben gegaan. Ja, ik ben gegaan, puur voor mijn vriendin. Ik kon van tevoren natuurlijk niet aan mijn vriendin vragen of we een andere keer konden afspreken, want het was een verrassing. Ik zou het vervelend vinden als ze zich af zou vragen waarom ik er niet was. En het zou toch wel erg jammer vinden als onze vriendschap daardoor een deuk zou oplopen.

Ach, achteraf viel het allemaal best mee en mijn vriendin was zichtbaar aan het genieten. Wel merkte ik dat ze het na een uurtje wel gezien had want het wel wel heel druk met al die dames in een kleine woonkamer. En er was weer te veel eten dus ik kon mijn zelfgebakken koekjes weer inpakken (op zich geen probleem, ze waren erg goed gelukt). De dames verlieten vervolgens allemaal het huis en lieten mijn vriendin in de rommel achter, niet te geloven. Ik ben daarom gebleven om alles om te ruimen en zo had ik toch nog wat quality time met haar. Eind goed, al goed.

Hebben jullie trouwens al gehoord van de Gender Reveal Party? Ik heb het zelf nog niet meegemaakt, maar dit lijkt me ook weer zo'n overgewaaide hype uit de States. Pas een uitnodiging ontvangen van een bevriend stel. Ik zal jullie op de hoogte houden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je