Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Zwanger
  • vriendin
  • babyshower
  • zwangere

Babyshower bij tweede kindje

Overdreven of niet?
6 jaar geleden

Ik snap niet waar je nou principieel op tegen bent? Het feestje? Überhaupt een feestje voor de mama of dat het om de tweede gaat? Wat is het probleem? In mijn ogen is een principe gebaseerd op je normen en waarden. Welke normen en waarden worden er met zo'n feestje geschonden. Belangrijkste is toch dat het leuk is voor je vriendin? Of dat nou om de eerste, de tweede of de driehonderdste kind gaat is toch niet van belang? Als je geen zin hebt in zo'n feest en je je er voor je vriendin niet over heen kunt zetten, moet je vooral niet gaan. Dan ben je de partypooper en daar zit niemand op te wachten. Ik vind het het belangrijkste dat ik een vriendin (en de rest die het ook leuk vinden) hier een plezier mee doe. En als daar een raar hoedje voor op moet zetten en onzinnige spelletjes moet spelen dan doe ik dat met alle liefde.

6 jaar geleden

Ik heb zelf totaal niets met de “standaard” babyshowers. Ik heb mijn vriendinnen dan ook VERBODEN om er een te organiseren tijdens mijn zwangerschappen. De “raad-de-babynaam”- spelletjes, “welke-babyfoto-hoort-bij-wie” spelletjes en de “voorspel-de-geboortedatum” spelletjes, ik heb er helemaal niets mee.. ik vind het persoonlijk een beetje duf allemaal. Ik houd wel van een feestje, maar dan niet met een high-tea, cupcakes en dergelijke. Bij de eerste zijn we een aantal maanden na de bevalling lekker “los” gegaan (vriendinnen + aanhang) op Loveland Festival en in plaats van babykado’s, (want daar ben je inmiddels mee OVERLADEN! ?) regelde de vriendengroep het kaartje, vervoer, drankjes en eten op het festivalterrein voor mij en mijn vriend. Hartstikke leuk, ook voor mijn vriend natuurlijk! Wij hebben echt genoten. De tweede is nu een aantal weken geleden, dus ben benieuwd wat ze bedacht hebben voor deze keer. Overigens zou ik voor mijn vriendin wel gaan. Ook al is het met “raad-de-babynaam”- spelletjes, “welke-babyfoto-hoort-bij-wie” spelletjes en “voorspel-de-geboortedatum” spelletjes.... daar zet ik me overheen voor een aantal uur. Als zij dat leuk vindt, wie ben ik dan om te oordelen?

6 jaar geleden

Ligt eraan hoe het gaat. In onze vriendengroep waren er al 4 kinderen geboren waarbij mijn 2 kinderen hoorde. Toen begonnen ze ineens aan de babyshowers. Voor mij hoefde het niet zo. Leuk toch een feestje zou je denken, maar ik had daar geen zin in ( daar had ik echt wel mijn redenen voor). Ze kan best iets anders gaan doen na de bevalling als ze dat leuker vind met haar vriendin toch. Wie zegt dat haar vriendin erop zit te wachten, het is als verrassing dus ze weet van niks. Waarom worden degen die het niks vinden veroordeeld en moeten zich er maar overheen zetten. En het liefst nog verantwoorden waarom ze het niks vinden. Terwijl je hier platgegooid word met de blogs over elkaar in je waarde laten.

6 jaar geleden

Ik schrik van zo veel mensen die 'niks met babyshowers hebben'. Waar zijn de gezellige feestbeesten gebleven? Zijn we allemaal zo saai geworden dat een gezellig middagje bij elkaar zitten als 'niet leuk' wordt afgedaan? Misschien komt het doordat ik in mijn leven nog maar 1 babyshower heb meegemaakt en die ene heel erg leuk vond.... Wordt misschien anders als je midden in een babyboom zit en elke maand zo'n feestje is... Maar dan nog, denk eens aan degene waarvoor dit feestje gegeven wordt. Is toch niet leuk als iedereen zegt: neh, ik vind er niks meer aan, ik kom niet meer....??! Hoe zou jij jezelf voelen? Hup, niet te veel alleen maar aan jezelf denken en doe eens wat voor een ander!