{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby's die borstvoeding krijgen, huilen vaker.

Afbeelding blog 'Baby's die borstvoeding krijgen, huilen vaker. '
Alle kersverse mama's zouden erop gewezen moeten worden dat het heel normaal is als de baby meer huilt als ze borstvoeding ipv de fles krijgt. Dat zeggen de onderzoekers van de Medische Onderzoeksraad in het Verenigd Koninkrijk.Baby's die de fles krijgen en tevreden lijken, kunnen daarentegen juist niet fit zijn. Ze zeggen dat het knorrige humeur van een baby die borstvoeding krijgt natuurlijk is en dat de borst geven nog steeds het beste is. Dat lijk vaak wel niet zo omdat de baby's die via de fles gevoed worden vaker tevredener en rustiger lijken, maar die rust kan juist misleidend zijn. Baby'tjes die via de fles gevoed worden raken namelijk sneller overvoed en komen te snel aan. 'Eten is ontspannend,' legt hoofdonderzoeker dr. Ken Ong de tevreden houding van de baby's uit, 'dat zien we ook op latere leeftijd.'

Vermoeidheid 

De onderzoekers benadrukken ook dat sommige huiltjes meer op vermoeidheid dan op honger van de baby in kwestie duiden. Voor het onderzoek werden meer dan 300 moeders ondervraagd over het temperament van hun baby en over het gebruik van borst- of flesvoeding. In totaal werden 137 baby's alleen met de borst gevoed, tegen 88 kindjes die alleen de fles kregen. Voor 91 baby's gold dat zij op beide wijzen gevoed werden. Langer borstvoeding geven De wetenschappers hopen dat ouders langer bij borstvoeding blijven als ze meer realistische verwachtingen hebben van hun baby. De meeste moeders in het Verenigd Koninkrijk beginnen wel met borstvoeding, maar binnen een paar maanden zakt dat aantal naar een derde. Het ministerie van Gezondheid raadt moeders aan om hun baby's exclusief borstvoeding te geven in de eerste zes maanden na de geboorte.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je