{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby’s door “menselijke fout” verwisseld

Afbeelding blog 'Baby’s door “menselijke fout” verwisseld'

Ondanks dat het zeer ongewoon is, is het bij twee Australische vrouwen toch gebeurd. Hun baby’s zijn na geboorte in het ziekenhuis verwisseld. Pas na 8 uur werd duidelijk dat er iets niet klopte. In de tussentijd hebben beide moeders wel borstvoeding gegeven aan het verkeerde kind.

Het verwisselen van de baby’s gebeurde om 6.30 uur, in de St. John of God hospitaal. Pas om 15.00 uur in de middag kwam een familielid erachter dat er iets niet klopte en lichte het ziekenhuis in. Volgens het ziekenhuis ging het om een “menselijke fout”. De ziekenhuisdirectie heeft haar diepste verontschuldigingen aangeboden. De families hebben de hele weekend speciale opvang gekregen, in het ziekenhuis.

Een chip

Dit voorval komt niet vaak voor, maar als het gebeurd kan je wel begrijpen dat het een heel drama is. In Oslo (Noorwegen) is inmiddels een oplossing bedacht voor dit probleem. Moeder en kind krijgen in het ziekenhuis een chip. Als de afstand tussen moeder en baby te groot raakt, gaat het alarm af. Ook gaan deuren van liften en de hoofdingang dicht.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je