{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babymelkpoeder maffia deel 2

Afbeelding blog 'Babymelkpoeder maffia deel 2'

...Het bevatte teveel melamine een chemische stof die wordt gebruikt bij het maken van kunststof borden, bestek en laminaat. Melamine laat het eiwitgehalte van voedsel hoger lijken en zorgt bij mensen en dieren voor nierfalen.

Vervolgens overleden in 2011 drie kinderen na het drinken van babymelk dat verontreinigd was met Nitriet. Er werden ook meer dan 35 mensen ziek. Vorig jaar was er een fraudezaak waarbij een Chinese distributeur de etiketten van meer dan 500.000 pakken melkpoeder had vervangen om te verbergen dat de poeder niet over de datum was. Hiermee was de maat vol voor de Chinese bevolking.

Er was en is absoluut geen vertrouwen meer in de melkproducten en ze stappen massaal over op Europees melkpoeder. Familieleden, expats, toeristen, iedereen slaat het in en struinen alle winkels af. Hierdoor zitten wij met lege schappen. Als moeder begrijpen wij de Chinese moeder, maar als je iemand voor je ziet staan in de supermarkt met een kar vol babyvoeding en je loopt het zelf net mis, wordt je toch wel boos. En als je op onderzoek gaat op Social media zie je ook vele boze en gefrustreerde reacties. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor ons eigen kind. De schaarste lijdt tot grote problemen voor consumenten, maar ook voor de supermarkten en producenten. Tijd voor een aanpak.

Aanpak

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een aanpak lees ik al snel online. De Productie is allereerst enorm opgeschroeft, maar kan de enorme vraag nog niet aan. Hier wordt hard aan gewerkt door het bijbouwen van fabrieken. De georganiseerde opkopers worden ontmoedigd om op grote schaal melkpoeder in Nederland te verkrijgen en in grote hoeveelheden naar China te zenden. Het wordt als het ware minder lucratief gemaakt. Zo staat er een geldboete van 49.000€ en max. twee jaar gevangenisstraf op de import van meer dan 1,8 kilo (twee Nederlandse pakken )

Om lege schappen te voorkomen, ontkomen we niet aan de beperkingen in de supermarkten. Heel vervelend voor een Chinese vriendin van me, want ze krijgt geen melk mee voor haar 3 weken oude baby’tje. Maar dat lossen we gewoon samen op. We maken van de nood maar onze deugd, zo zien we elkaar ook weer wat vaker. Het is allemaal al vervelend genoeg. mijn geluk is dat mijn meisje nu over kan stappen naar nummer 3 van Nutrilon.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je