{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babyhapjes voor mijn zoon van ruim 6 maanden

Zoekend naar leuke en smaakvolle recepten online vond ik dat ik mijn creaties met jullie moest delen!

Afbeelding blog 'Babyhapjes voor mijn zoon van ruim 6 maanden' Achtergrond blur afbeelding

Belangrijk om hier even kort te melden is dat ik geen voedingsdeskundige ben. Alle hapjes heb ik gemaakt n.a.v. mijn eigen research online. Daar vond ik wat hij wel en (nog) niet mag eten. Alle hapjes heb ik met plezier en succes gevoerd aan mijn zoon Sef. 

Deze recepten maak ik allemaal zelf (vanuit de babysteamer). Per recept maak je ongeveer 4 porties. Ik heb een grote stomer met daarnaast een blender. De stomer is zo groot dat ik altijd minimaal 4 porties kan maken, dus de rest gaat in de koelkast of vriezer! Helaas werkt de blender niet optimaal, maar prakken gaat ook vaak goed. Opwarmen doe ik au-bain-marie (in een pannetje warm water) om zoveel mogelijk de smaak en voedingsstoffen te behouden. 

Mijn zoon is nu ruim 6 maanden en we geven nu niet meer het meest dunne/vloeibare hapje. Een beetje structuur mag best heb ik begrepen van mijn online onderzoek.

Recept 1: Abrikoos en banaan

 • 3 gedroogde ongezwavelde (van die bruine) abrikozen (verkrijgbaar o.a. in de bio winkel)
 • 1/2 banaan

Laat de abrikozen een nachtje in een laagje water wellen en dan de volgende dag het water afgieten en prakken (evt snijden). Daarbij de banaan prakken en je hebt een heerlijk gezond hapje. Het vocht wat over blijft gaf ik hem in de fles als een soort van limonade. 

Ik maak op 1 dag meerdere recepten zodat ik even vooruit kan en de machine niet iedere dag helemaal hoef schoon te maken.

Recept 2: Bio zalm, verse doperwten, bloemkool en rijst

 • 1 bio zalm
 • 1 zakje verse doperwten (AH)
 • 3 grote roosjes bloemkool
 • 1 grote opscheplepel gekookte rijst

Maak de rijst apart klaar (bijvoorbeeld in de rijstkoker) en stoom de overige ingredienten voor ongeveer 20 minuten. Mix alles in een blender of staafmixer. Gebruik een beetje kookvocht als het wat dik is. Bloemkool bevat veel water als het gekookt is dus niet teveel water toevoegen. Daarna de rijst toevoegen en dan is het klaar om te eten. 

Een algemene tip; als je hapje te vochtig is, kun je rijstebloem (Bambix) toevoegen om het wat dikker te maken.

Recept 3: Spercibonen, kipfilet, pompoen en aardappel

 • 1 scharrelkipfilet (120 gram)
 • 120 gram verse spercibonen, schoongemaakt
 • 2 schijfjes pompoen zonder schil
 • 2 of 3 aardappels (afhankelijk vd maat) (kruimig)

De pompoen kun je het beste even 18 minuten op 180 graden in de oven zetten. Dan wordt de schil zacht. Die kun je er dan een stuk makkelijker afhalen. Daarna de pitten eruit en in stukken snijden. Wat je niet gebruikt kun je nog een paar dagen in de koelkast bewaren. 

Deze ingredienten kunnen allemaal in de stomer. Spercibonen ongeveer 25 minuten, kip & aardappel ongeveer 20 minuten en pompoen ongeveer 18 minuten. Nadat het klaar is; blenden en serveren!

Recept 4: Pompoen, Bio Zalm, aardappel, bloemkool

 • 1 Bio zalm
 • 400 gram pompoen zonder schil
 • 3 aardappels (kruimig)
 • 3 roosjes bloemkool

Deze ingredienten kunnen allemaal in de stomer. Zalm & aardappel ongeveer 20 minuten en pompoen & bloemkool ongeveer 18 minuten. Nadat het klaar is; blenden en serveren!

Zoals je kunt zien gebruik ik meerdere groenten in een maaltijd en kan ik bijvoorbeeld een bloemkool in meerdere maaltijden kwijt. Zo hoef je niets weg te gooien. 

Recept 5: Tartaartje, broccoli, aardappel, pompoen

 • Tartaartje (bio of van de slager)
 • 3 grote roosjes broccoli
 • 3 aardappeltjes (of 1,5 grote)
 • 2 schijfjes pompoen

Het tartaartje bak je lang op een laag vuur met een klein beetje olijfolie helemaal gaar. De rest stoom je. Aardappels ongeveer 20 minuten en de rest ongeveer 18 minuten. Uiteindelijk gaat alles in de blender en kun je het direct serveren.

Recept 6: 'Hete bliksem'; Witlof, appel en aardappel

 • 2 grote of 3 kleine stronken witlof
 • 3 aardappels (kruimig)
 • 1 zoete appel zonder schil

Alles in de stomer en lekker stomen! Ongeveer 20 minuten. Daarna pureren en serveren.

Veel succes met het maken van je eigen babyhapjes!

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je