Snap
  • Baby
  • baby
  • zwemles
  • bedreiging

Baby wordt in het water gegooid tijdens reddingszwemlessen, moeder met dood bedreigd

Oliver, het 8-maanden oude kindje van Krysta Meyer, werd door een zwemlerares in het zwembad gegooid tijdens een zwemles voor baby's. Krysta plaatste beelden hiervan op TikTok. Deze beelden hebben haar nu doodsbedreigingen opgeleverd. 

De zwemlessen zijn bedoeld om verdrinking onder kinderen tegen te gaan. In de video is te zien hoe Oliver in het water wordt gegooid door de zwemlerares, waarna ze er direct achteraan springt. De baby komt al spartelend weer naar boven.

Krysta liet aan BuzzFeed weten dat ze naar aanleiding van de video bedreigingen ontvangt van mensen. Volgens hen zou ze haar kinderen traumatiseren: "Veel mensen zien die beelden en denken: ’Dat is niet goed! Dat moet je niet doen!”, aldus Krysta. „Mensen lieten me weten dat ze me de slechtste moeder ooit vinden, dat ik mijn kinderen in gevaar breng.”

Zes maanden

Een van de eigenaren van de zwemschool heeft laten weten dat zelfs zes maanden oude baby’s meedoen aan de cursus. "We leren ze om hun situatie te beoordelen en om een weg uit het water te vinden. Alles draait om veiligheid. Ik snap dat het heel gek lijkt.”

Bron: De Telegraaf

3 jaar geleden

Ouders doen juist deze cursus zodat hun baby's/ kinderen niet meteen verdrinken wanneer ze in het water vallen. Jammer dat sommige mensen zich niet eerst verdiepen in deze techniek en meteen zo reageren. Kennissen van ons hebben een zwembad in de tuin. Ongeluk zit in een klein hoekje, kinderen zijn zó snel. Dan is zo'n cursus erg fijn en belangrijk.

3 jaar geleden

Wow dit is naar mij idee een goede natuurlijke manier aanleren om verdrinking tegen te gaan als je ze een babyzwemvest aantrekt en ze vallen in t water gebeurt er hetzelfde eerst kopje onder en dan drijven op de rug 👍

3 jaar geleden

Ik denk dat de mensen die zo hard oordelen geen idee hebben van baby(overlevings)zwemmen inhoudt. Er wordt oa baby's aangeleerd om zich op de rug te draaien als zij in het water terecht komen. Zich vast te houden aan de kant en er op te klimmen, etc.