Snap
  • Baby

Baby wil niet 's avonds niet slapen in bed

Mijn zoontje kan overdag heerlijk slapen , maar 's avonds wil hij niet slapen

Op dit moment heb ik een zoontje van 3 maanden. Overdag slaapt hij als een engeltje in z'n bedje. Standaard wordt hij om 5 in de middag wakker. Om half 7 krijgt hij zijn fles, en vervolgens leg ik hem weer op zijn bedje.

 Helaas wil hij niet gaan slapen. Na 10 minuten ga ik steeds boven kijken en sussen omdat hij blijft huilen. Na een uurtje ben je dat wel zat, en ga ik hem naar beneden halen. Zodra hij beneden is gaat hij brabbelen en als ik ga wiegen met hem en zingen, valt hij in slaap in mijn armen. Wil ik hem vervolgens weer in z'n bedje leggen, wordt hij weer wakker en begint hij weer te huilen.

Het wakker zijn/huilen houdt hij vol tot aan zijn fles van half 11. Na die fles is hij zo moe, dat hij dan weer door slaapt tot 's morgen half 7.

Heeft iemand enig idee hoe ik ervoor kan zorgen dat hij 's avonds ook gewoon lekker in zijn bedje wil slapen? Vind het zo raar dat hij bij mij beneden wel in slaap valt. Overdag vindt hij het niet erg om te gaan slaoen in zijn bedje.

1 jaar geleden

Ons zoontje heeft precies hetzelfde. Heb je destijds nog een oplossing gevonden?

9 jaar geleden

Hallo Axelle, Mijn zoontje slaapt inderdaad op zijn rug omdat hij gebakerd wordt. Zonder bakerdoeken is hij erg onrustig en valt hij niet in slaap. Dus op zijn buik leggen is geen oplossing helaas. Overdag met zijn flessen is hij ongeveer een uur en kwartier wakker. Daarna wil hij echt naar bed. Om half 7 met zijn fles is dit niet zo. Terwijl hij om 8 uur wel in zijn oogjes wrijft en gaapt. En na de fles van half 11 slaapt hij meteen tot 6 uur / half 7.

9 jaar geleden

Slaapt je kindje op zijn rug? Mijn zoontje sliep de eerste 2,5 maand ongeveer op zijn rug en werd na enkele uren wakker, ook midden in de nacht en viel niet makkelijk in slaap 's avonds. Tot hij een nachtje bij mijn zus ging logeren, heeft zij hem te slapen gelegd op zijn buikje, sindsdien slaapt hij elke nacht door en slaapt hij redelijk snel 's avonds. En slaapt hij lang? Misschien is hij op dat moment ook gewoon niet zo moe? Ons zoontje heeft ook een korte periode gehad dat hij vaak plots uuuren achter elkaar wakker was..

9 jaar geleden

Bedankt voor de tip Annika. Ik vind het erg moeilijk om hem te laten huilen, maar ik ben ook bang dat ik hem verpest als ik hem steeds naar beneden haal, Je tip is het proberen waard!